Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THE GUARDIAN

Uefa ipak pokreće istragu zbog Markovićevih homofobnih izjava

Platini Marković
Jurica Galoić/Pixsell
11.11.2010.
u 20:17

- Na sjednici Izvršnog odbora u ponedjeljak razmotrit ćemo Štimčevu izjavu o crnim torbama - kaže Srebrić.

U četvrtak je u HNS-u održan sastanak radne skupine koja je pripremila materijale za sjednicu Izvršnog odbora, koja je na rasporedu u ponedjeljak. Pravno je oblikovan prijedlog prema kojem bi Izvršni odbor podržao inicijativu nekih klubova i županijskih saveza da se na sjednici Skupštine HNS-a u prosincu donese odluka o odgodi primjene novoga sustava natjecanja barem za godinu dana. Klubovi i županijski savezi predat će zahtjev Natjecateljskoj komisiji HNS-a koja će, pak, taj prijedlog proslijediti Izvršnom odboru na usvajanje.

Upitali smo glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića hoće li HNS reagirati na optužbe Igora Štimca o putujućim crnim torbama punim novca, te zazivanje USKOK-a...

– U ponedjeljak je sjednica Izvršnog odbora i tada će se i to razmotriti – kaže Srebrić.

To su ozbiljne optužbe?

– Ne bih to komentirao, pričekajmo ponedjeljak, tada će IO reagirati.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković nije bio u Savezu, niti se javljao na mobitel, pa tako nismo uspjeli doznati hoće li prihvatiti Štimčev izazov o sučeljavanju.

– Na to vam ipak ne mogu odgovoriti, Marković odlučuje o tome – kaže Srebrić.

A Nogometni savez Karlovačke županije negira pritiske:

– Nikakvih pritisaka prema meni, kao ni prema NS Karlovačke županije, nije bilo. Nisu to činili ni Štimac, ni Marković, a pogotovo ne ministar Vukelić – kaže predsjednik Neven Šprajcer i slaže se s ostankom lige sa 16 klubova:

– I sami smo lobirali za takvu odluku. S obzirom na tešku ekonomsku situaciju, nitko ne bi trebao ispasti iz lige – smatra Šprajcer.

A unatoč Markovićevoj isprici homoseksualnim skupinama zbog rečenice da “pederi ne mogu igrati za Hrvatsku”, Uefa će, kako piše engleski The Guardian, ipak pokrenuti istragu protiv predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

Ključne riječi

Komentara 14

DH
dalibor.hren
20:36 11.11.2010.

U koliko se guzica uvukao Marković?

JM
ja-ma
20:56 11.11.2010.

A u koliko si se ti kada ti ne mogu dati pokudu?Zašto novinari VL-a sami sebe komentiraju na forumu?

MA
Markoc
23:54 11.11.2010.

svatko ima pravo na svoj sexualni život.Nije me briga dal netko voli mušarce il žene.ja volim žene i takođe neshvaćam pedere al nit ih ni nepokušavam shvatit.Njihov izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije