Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV PRIJENOSI - Klubovi zaradili 65 posto više

Udruga PHNL: Više je gledatelja i novca

branko laljak
Sanjin Strukić/Pixsell
08.09.2011.
u 15:45

Udruženi prvoligaši trljaju ruke, njihov se proizvod, utakmice Prve HNL, uspješno prodaje preko agencije Digitel.

Lani je prenošeno 29 utakmica, a u šest kola Prve HNL ove godine već 20 susreta, a planira se prenositi ukupno najmanje 108 susreta.

Ostali su im tek dogovori kako će između klubova podijeliti novac. Tvrde kako im je već sada, nakon šest kola, prihod 65 posto veći nego lani kada su bili u “poslu” s HRT-om.

– U prosjeku je na svim stadionima barem 500 gledatelja više, sponzori se više zanimaju. Riječ je o izvanrednom iskoraku naše udruge i vjerujemo da će financijski efekti rasti, čime će klubovima biti lakše podnositi nedaće – tvrdi predsjednik udruge Branko Laljak.

No gledatelji su ipak zakinuti. Kako će, recimo, ribar s Brača gledati derbi, a nema MaxTV?

– Digitel predlaže da i HRT kupuje utakmice, ali po komercijalnoj cijeni, što bi bilo i u interesu gledatelja – dodaje Robert Špehar.

Prema dogovoru, jedna je utakmica po kolu trebala biti prenošena i na televiziji s nacionalnom koncesijom.

– Pregovori traju, nećemo proizvod dati badava – zaključuje Laljak.

Komentara 25

DU
Deleted user
15:56 08.09.2011.

Naravno da su zaradili vise kad je maminjo preuzeo uzde. Tu dodajte jos i 5 milijuna kuna koje ce prvoligasi dobiti od uefe poradi dinamovog plasmana u LP.

ST
stefj
16:12 08.09.2011.

Evo, samo je trebalo maknuti Štimca i stvari su krenule na bolje...

Avatar delminium
delminium
01:48 09.09.2011.

Dok je Štimac vodio udrugu Osijek nije prvu violinu prodavao za 200 000 i još k tome mora izgubit utakmicu u sred Osijeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije