Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milošević 1991. godine Zvezdi uzeo sav novac

U Zvezdi živi mafija!

\'10.12.2010., Beograd - Stadion Crvene zvezde Marakana.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL\'
Anto Magzan/PIXSELL
11.12.2010.
u 20:41

Robi, budi oprezan! Bivši član 'Crvenih beretki' menadžer je glavnih nogometaša.

Zna li Robi kamo je došao? To sam pitanje čuo stotinu puta u dva dana. Slušao sam ga gotovo stalno tijekom dvodnevnog boravka u Beogradu. Taksisti su duša svakog grada.

– Nema novca, nema igrača, ostalo je ime, ali sve je to sada jedna velika bijeda.

Džajić nanio veliku štetu

Što se dogodilo u ulici Ljutice Bogdana, gdje se nalazi znamenita Marakana, od lipnja 1991. do prosinca 2010. godine, od odlaska Roberta Prosinečkog kao igrača do povratka kao šefa struke? Dogodila se dobro poznata tranzicijska priča s Balkana.

Naime, početkom nesretnog rata čelnici Zvezde Džajić i Cvetković rasprodali su momčad, a priča se da su, umjesto investiranja u klub, bili prisiljeni najbližim suradnicima tadašnjeg srbijanskog vožda Slobodana Miloševića dopustiti da opljačkaju 'crveno-beli' sef. Rat je bjesnio u Hrvatskoj i BiH, a u Srbiji se igrao nogomet. Suparnici režima Slobodana Miloševića pomalo su se okretali Partizanu, taj je klub sredinom devedesetih počeo graditi veliki kamp u Zemunu, a igrači 'crveno-bijelih' u to vrijeme plaće su dobivali 'u svinjskim polovicama'. I Partizan je polako stizao Zvezdu. Klub s Marakane Džajić je pokušao oživiti u razdoblju od 1996. do 1998. Tada se 'rodio' Dejan Stanković, koji je poslije napravio veliku karijeru (s Interom u svibnju postao prvak Europe). Zvezda je ponovno bila broj 1.

No, za kroničare Crvene zvezde ključni trenutak dogodio se 2001. godine, kad su se razišli Dragan Džajić i Vladimir Cvetković. Posvadili su se oko novca nakon malverzacija koje su se događale u klubu. A 2008. godine taj je dvojac uhitila policija, pušteni su nakon pet mjeseci pritvora, a novac nikad nije pronađen. U tom se razdoblju Zvezda još jednom probudila, u vrijeme kada su igrali Pantelić i Žigić. U Beogradu se govori kako je po mnogima najveća Zvezdina zvijezda Dragan Džajić najviše oštetio klub. Znamenita je njegova svađa s trenerom Slavoljubom Muslinom, koji je želio biti menadžer engleskog tipa. Na odlasku je rekao:

– Meni nitko neće sastavljati momčad.

Bitka za 16 hektara zemlje

Marko Mišković, sin najbogatijeg Srbina Miroslava Miškovića, vlasnika Delte, u Zvezdu je ušao 2006. godine, kad je predsjednik kluba bio Dragan Stojković Piksi, koji je napustio klub i ostavio dug od 16 milijuna eura.

Svih ovih godina zapravo se vodi velika bitka oko 16 hektara zemljišta kojim se danas koristi Crvena zvezda. Naime, planovi su da se to zemljište uzme Zvezdi, da se sagrade veliki šoping-centri.

Vladan Lukić, predsjednik Zvezde, pokušava stabilizirati Crvenu zvezdu, no dugovi su veliki, a i teško se bori protiv beogradske mafije. Naime, bivši član Crvenih beretki i Legijin suradnik te pripadnik Arkanovih Tigrova Radojica Božović jedan je od onih koji trenerima određuju tko će igrati.

Sve to dočekat će Roberta Prosinečkog na početku njegova trenerskog puta. Koliko će biti jak? O tome ovisi hoće li preživjeti!

Komentara 37

HC
hum@c
20:57 11.12.2010.

možda je tamo daleko sve tako a i gore... ali i kod nas lete glave menadžerima, vrte se crne torbe, čudni likovi vode glavnu riječ u klubovima, da ne govorimo o cirkusu u HNSu

ZV
Zvezdaforever
01:12 12.12.2010.

A jebote ko je nasao da prica o postenju!Kod vas u rvackoj sve same postenjacine,Sanader,Mamici,Kerum i da ne nabrajam vise

FL
floyd64
16:43 14.12.2010.

vidi sad ovo pa valjda sam Robi zna sta je uradio po tom pitanju je pametniji od nas sviju a cuj otisao u cetnicki klub, pa bio je i u ustaskom klubu isto sranje cetnik/ustasa ,a Zvezda je tamo ko ko i Dinamo u hrvatskoj iste prljave radnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije