Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

U Rusiji čak 43,5 posto igrača zna za namještanje utakmica!

'lopta2'
''
08.02.2012.
u 08:44

– Igrači su ranjivi jer ne dobivaju plaće na vrijeme, ovo je poziv na uzbunu – komentirao je rezultate istraživanja Anthony Higgins, direktor FifProa

Međunarodni sindikat nogometnih profesionalaca napravio je istraživanje među 1000 igrača južne i istočne Europe o tome koliko znaju o namještanju utakmica u svojim zemljama. Istraživanje je pokazalo da ukupno 23,6 posto igrača iz istočne i južne Europe zna za namještanje utakmica!

BBC otkriva da je 11,9 posto igrača došlo u kontakt s ljudima koji se bave tim nečasnim radnjama i koji su od njih tražili da utječu na rezultat, a taj se broj u Grčkoj penje na čak 30,3 posto.

No poražavajuća je statistika u Rusiji, domaćinu svjetskog nogometnog prvenstva 2018., gdje 43,5 posto igrača zna da se namještaju utakmice.

Inače, svaki četvrti ispitani priznao je da ne dobiva na vrijeme plaću.

Komentara 2

Avatar babas
babas
09:17 08.02.2012.

U zapadnoj i sjevernoj Europi je situacija još gora. Zašto njih nisu anketirali?

JA
JackRussell
11:49 08.02.2012.

babas @ ne laprdaj gluposti, zapadnoj i sjevernoj Europi ipak su pravi civilizacijski krugovi, a ne istočnjaci koji po prirodi pljačkaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije