Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posrnule zvijezde

U klubu kralj, na SP-u krah!

Lionel Messi
AFP
05.07.2010.
u 10:24

Veliki Kaká postigao je samo jedan gol na svjetskim prvenstvima, i to Hrvatskoj u Berlinu.

Lionel Messi, po svemu sudeći, nikada neće dostići velikoga Diega Maradonu u dosezima s gaučima. Mali Leo mogao bio jednoga dana biti samo bolji trener od Diega, što i nije teško, a za svjetski naslov najvjerojatnije mu ostaje još samo jedna šansa. Dvije je već prokockao.

Ima olimpijski naslov

Messi, na klupskom planu, ima ono što Diego nema, dva naslova europskog prvaka s Barcom, dok Diego čak nema ni naslov prvaka Španjolske. Messi ima i olimpijski naslov, Diego nema. Ali, Diego ima to svjetsko zlato iz Meksika, koje je, ruku na srce, osvojio sam samcat, jer je u njega ugradio pet pogodaka.

Messi, kao najveći igrač današnjice, personifikacija je kraha velikih zvijezda na SP-ima. "Messi" je bio i Ronaldinho 2006. u Njemačkoj ili Zidane 2002. u J. Koreji, iako ta dvojica barem imaju po jedan svjetski naslov.

A Messija će se iz Afrike pamtiti po punoj minutaži u pet utakmica, čak 15 šuteva u okvir gola i niti jedan gol. I po katastrofalnom kraju turnira, s četiri njemačka torpeda.

Taj veliki igrač tako ostaje, poput Kake, na samo jednom golu na dva SP-a: Messi ga je dao Srbima, a Brazilac Hrvatima, obojica 2006. u Njemačkoj.

Dva udarca Torresa

Potpuna sramota bio je nastup Waynea Rooneya. On je dvostruki tragičar jer je s Englezima izletio još u osmini finala, i usto još nije probio led na svjetskim prvenstvima. Nula golova u Njemačkoj i JAR-u.

A za Manchester United postigao je 34 gola u 44 nastupa u prošloj sezoni, trpao je kao nikada prije. Trpao, pa se ozljeđivao, pa opet trpao. I kad je Capellu bio najpotrebniji, nije ga bilo.

Isto se u Africi dogodilo i Portugalcu Ronaldu, čija je reprezentacija, kao i Engleska, tradicionalni gubitnik na velikim turnirima. Uz dodatak: šef Queiroz dao je Ronaldu sve ovlasti, jedini je radio što je htio, a onda je razmaženi CR7 toga istoga izbornika - izvrijeđao.

U skupinu posrnulih zvijezda spada i Fernando Torres, tužni lik španjolskoga pohoda prema polufinalu. El Nino, sto puta dokazana svjetska klasa centarfora, u 268 minuta uputio je samo dva udarca u okvir vrata i nije zabio niti jedan gol.

Takav, nezaliječen i neraspoložen igrač najveći je uteg Del Bosqueu. Po svemu je napadački izvanzemaljac i mora igrati, a od njega (zasad) nikakve koristi. Ostavi li ga izbornik na klupi i izgubi od Elfa, svi će ga pitati - a gdje si zaboravio Torresa?

Komentara 4

VN
vladimir nadzor
11:22 05.07.2010.

Messi je bolji od Maradone iz tog razloga što je danas 10 puta teže driblat i zabit gol nego prije 25 godina. Da današnji Messi igra na SP-u 1986. zabio bi 50 golova

DU
Deleted user
12:58 05.07.2010.

Pa ne slazem se ba sa to konstatacijom. Messi nije bio vodje ekipa kakav je bio Maradona. Ne slazem se da je dana teze nego prije. OK, igra se brze ali meni to ne znaci bas puno. Dasovic zaboravlja daa je Maradona dva puta bio prvak Italije sa Napolijem. I to sa igracima koji nisu bili svjetska klasa kao Van Basten ili Mathaus. Tada je talijanska liga bila puno superiornija naspram ostalih. I to pored klubova kao sto su Milan, Juventus, Inter i Roma u ono vrijeme. Misljenja sam da danas nije teze zabit gol. Mozda je teze driblat ali se zato igra dugacije, puno je dodavanja. Uvjeren sam da bi se Maradona dobro snasao i u ovom nacinu nogometa. Misljenja sam da Messi kao igrac nije ni do koljena Maradoni(za sada). I ako bude zelio nadmasiti Maradonu, morat ce se jako potruditi. Ne vjerujem da bi Messi zabio 50 golova 1986. Mozda 5 ali nikako ne 50.

OB
-obrisani-
13:58 06.07.2010.

Veliki Kaká: U klubu kralj, na SP-u krah! Veliki kockasti: Na Balkanu kraljevi, na World Cupu 2010 bez kruha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije