Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI Navijača

Tučnjava navijača u Meksiku, 30 ozlijeđenih

Lazio navijači
Arhiva VL/Reuters
28.03.2010.
u 12:43

Nasilje je eskaliralo na dvama stadionima u subotnjim nogometnim utakmicama 12. kola meksičke Clausure. Tridesetorica navijača su ozlijeđeni, jedan od njih teže.

Posljedica je to navijačkih obračuna nakon svršetka utakmice Queretara i Atlasa (2-1), a navijači su se sukobili na samom travnjaku stadiona Corregidora.

- Ozlijeđeno je 30-ak ljudi, uglavnom navijača i ponešto redara. Jedan je čovjek u ozbiljnom stanju - rekao je predsjednik Queretara Ulises Zarita.

Na travnjak stadiona probili su se i navijači Tigresa nakon domaćeg poraza (1-0) njihovih ljubimaca od Toluce. Tukli su se s djelatnicima osiguranja i tražili ostavku trenera Daniela Guzmana.

Upravo to se i dogodilo nekoliko sati kasnije, nije jasno da li ovisno ili neovisno o njihovom upadu. Guzmanu je vodstvo kluba, u svakom slučaju, uručilo otkaz zbog tek 16. mjesta na tablici 18 meksičkih prvoligaša.

24 privedena navijača zbog nereda na derbiju    
Huligani u Bugarskoj ne posustaju. Nove se velike nerede priredili navijači sofijskih rivala Levskog i CSKA-a, koji su derbi 21. kola nacionalnoga nogometnog prvenstva na stadionu Levskog završili bez golova...

Utakmica je prekinuta početkom drugog poluvremena zbog reakcije specijalnih policijskih postrojbi i vatrogasaca, koji su ušli unutar stadiona uvesti reda među podivljale navijače. Agencijski izvještaji govore da je ukupna brojka policijaca i vatrogasaca na i uokolo stadiona dosegla broj od 1400 profesionalaca.

Nakon reakcije specijalaca utakmica se odigrala do kraja, a u pritvoru su završila 24 huligana.

Prije tjedan dana navijači CSKA-a kraval su priredili na gostovanju kod Lokomotiva iz Mezdre. U gradu na sjeverozapadu Bugarske probili su se preko ograde na travnjak te počeli rušiti sve pred sobom. Nakon policijske intervencije desetorica za završili iza rešetaka.

Zbog čitavog niza sličnih ispada bugarsko se prvenstvo ove godine igra na rubu regularnosti, a čak i vodeći ljudi tamošnjeg saveza (BFU), poput njegova dopredsjednika i legendarnog reprezentativca iz devedesetih Jordana Lečkova, pozivaju na prekid prvenstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije