Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LE CHAMPIONAT

Tri kluba žele Ligu prvaka

Lyon
Reuters
14.05.2010.
u 13:47

Pred nogometašima u francuskom Le Championnatu utakmice su 38., posljednjeg kola. Iako je Marseille već opjevani prvak, zanimljivosti pred zadnjih 90 minuta ima mnogo.

Naime, drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka traže čak tri kluba, Lille, Lyon i Auxerre, s time da najbolje pritom stoji drugoplasirani Lille kojeg očekuje nimalo lako gostovanje kod Lorienta.

Lorient - Lille

Lille je u sjajnoj formi, pa su nakon remija kod Lyona upisali pet uzastopnih pobjeda. S druge strane, Lorient je počeo posustajati te već 270 minuta nisu nikoga pobijedili.

- Pokazali smo da imamo dovoljno iskustva za ovakve utakmice, a i posljednja gostovanja uspješno odrađujemo. Nema sumnje, tri boda su jedino što nas zanima - izjavio je Rudi Garcia, trener momčadi.

Lyon - Le Mans

Karijeru započetu 1999. godine Sidney Govou proveo je noseći samo dva dresa, Lyonov i onaj francuske nogometne reprezentacije. Susret protiv Le Mansa iskoristit će za opraštanje od klupskih navijača.

- Želim otići ponosan što sam ovoj momčadi pomogao doći do Lige prvaka, dat ću sve od sebe - izjavio je Govou ne otkrivši pritom mjesto nastavka karijere.

Ne pobijedi li Lille Lorienta, a Lyon osvoji tri boda, trofejna francuska momčad plasirat će se izravno u Ligu prvaka.

Sochaux - Auxerre

U prvom je dijelu sezone Sochaux slavio 1-0 gostujuću pobjedu protiv Auxerrea. Tri tada izgubljena boda Auxerreovim nogometašima itekako nedostaju u borbi za najjače europsko klupsko natjecanja, međutim, iako male, šanse da će se ondje direktno naći i dalje postoje.

- Neće biti nimalo lako, ali možemo do Lige prvaka. Iskreno, ne uspijemo li u tome, svi ćemo biti jako razočarani - najavio je vratar momčadi Olivier Sorin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije