Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK WALESA

Toschak s redsima prvak Europe, s Realom Španjolske

John Toschak
Davor Javorović/Pixsell
23.05.2010.
u 14:23

Nakon 1958. i četvrtfinalnog nastupa na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Švedskoj nogometna reprezentacija Walesa nikada se nije plasirala na veliko natjecanje.

Najbliže su dečki iz Walesa bili 1976., igrač s brojem 10 John Toschak bio je velika uzdanica, no Ante Mladnić bi je bolji s Jugoslavijom. Danas Wales gostuje u Osijeku, a Toschak, sjajan skakač i vješt strijelac, svakako je najpoznatije ime. Taj 61-godišnjak bio je i ostao miljenik Liverpoolovih navijača. Za 110 tisuća funti Bill Shankley iz Cardiff Cityja doveo ga je 1970. na Anfield. U osam godina, koliko je nosio crveni Liverpoolov dres, u 246 utakmica postigao je 96 golova, triput je bio prvak Engleske, a 1977. sudjelovao je u prvom Liverpoolovu naslovu prvaka Europe.

Kao trener vodio je mnoge klubove, a zanimljivo je da je 1990. s Realom bio prvak Španjolske. Mi ga od lani pamtimo po džentlmenskoj izjavi kada je našeg Dudua Uefa kaznila zbog navodnog simuliranja kaznenog udarca protiv Celtica.

– Ne zaboravimo da je Dudu imao zastrašujući lom noge. Postoji velika razlika između namjernog pada i izmicanja nečemu što je mogao biti težak sudar.

Veliki igrač, veliki gospodin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije