Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENA POTVRDA

Togo ima pravo nastupa na Afričkom kupu nacija

Togo
Reuters
14.05.2010.
u 14:25

Izvršni odbor Konfederacije afričkog nogometa (CAF) prihvatio je intervenciju predsjednika Međunarodne nogometne federacije (Fifa) Seppa Blattera i ukinuo zabranu igranja reprezentaciji Toga na Afričkom kupu nacija.

Togoancima je zabranjen nastup na iduća dva Afrička kupa nacija zbog njihova povlačenja s ovogodišnjeg turnira održanog u Angoli nakon što su dva člana njihova izaslanstva i vozač autobusa ubijeni u terorističkom napadu u Cabindi neposredno prije početka turnira.

Dok je svijet izražavao sućut zbog krvavog događaja, CAF je Togoancima odredio zabranu nastupa u sljedeće četiri godine, a sve uz objašnjenje da su nogometaši te reprezentacije popustili pritisku svoje vlade i zbog toga napustili turnir.

Izvršni odbor Konfederacije afričkog nogometa ovu je odluku donio na današnjem sastanku u Kairu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije