Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilić boysi nisu gladni

Susjedi u JAR-u, zbog Bilića mi nismo

Slaven Bilić
Davor Puklavec/Pixsell
19.06.2010.
u 21:04

"Imate dobar tim, nema zime za vas, opet ćete biti pravi" – uglas će reći Aleksandar Stojanović, mladi komentator RTS-a, i Vlada Stanković, prekaljeni novinarski vuk, u petak navečer dok su likovali slaveći pobjedu Srbije.

Bila je to ona krupna sol s Paga na otvorenu ranu koja nikako da zacijeli. Još više boli jer Slaven Bilić, koji se nalazi u Južnoj Africi, uglavnom bježi od hrvatskih novinara, a grižnje savjesti zbog toga što se nije plasirao nema i nikad je nije imao.

Samo vodi rat s potpisnikom ovih redaka koji je jedino zaključio – bilo je moralno ponuditi mandat nakon što Hrvatska ne igra na SP-u. I kod toga stoji. Hrvatska, 10. na Fifinoj ljestvici od 26. svibnja 2010., treća na svijetu 1998., sudionik četvrtfinala Eura 2008., nedvojbeno je najbolja i najutjecajnija reprezentacija s prostora bivše države.

Nikada nije izgubila od Srbije ni Slovenije, ali naši reprezentativci iz prestižnih ljetovališta ili luksuznih vila nogomet gledaju na ekranima plazmi. Bilić se skrivao iza ozljeda, ali ključni je razlog što njegovi "boysi" nisu bili gladni kao uoči Eura

Većina ih je stigla do prestižnih ugovora, a i tko će se gnjaviti mjesec dana na kraju svijeta. No, ni Bilić (sjetite se Harkiva, gdje je imao meč-loptu) nije bio u formi, on je zapravo najveći gubitnik.

Antić i Kek nisu slabiji od Bilića

Srbi su stigli u JAR prije svega zbog Radomira Antića. Taj prekaljeni stručnjak koji je imao najvećih problema da obuzda taj balkanski mentalitet na kraju je poslije poraza od Gane pokazao da je iskusan i da zna posao.

I prije isključenja Klosea Srbi su taktički bili bolji od Nijemaca, koji nisu uspjeli stvoriti prigodu. I kod njih je problem slave i zasićenosti vidljiv na stoperu Manchester Uniteda Nemanji Vidiću (4 milijuna eura godišnje s opcijom povećanja). Naime, on je najlošiji na prvenstvu i zasad ga spašavaju suigrači.

Matjaž Kek tvorac je ove Slovenije. Njegovo je remek-djelo pobjeda nad Rusima, dobro je spremio momčad i za ovaj turnir. Na žalost za njega, ima previše igrača koji vuku podrijetlo iz BiH i Srbije, pa je to balkansko "lako ćemo" nakon 2:0 protiv SAD-a bilo kobno. I on ima problem sa "sitim" Novakovičem (2 milijuna eura), ni on ne daje koliko bi trebao i koliko je za pravi rezultat potrebno Keku.

Kockice su na ledu

No, Slovenija igra, ostavila je trag i bolja je od stvarne klase svojih igrača. Tako su naše "kockice" u ledu, moramo gledati Slovence i Srbe koji su u sedlu. I kako god završi, moramo biti nesretni.

Jer, imamo bolju reprezentaciju i od Srba i od Slovenaca, u to sam uvjeren nakon svega viđenog ovdje u JAR-u. Za primjer, mi smo u Klagenfurtu dominirali i nadigrali Nijemce, Srbi su ovdje sat vremena imali igrača više, a posljednjih pola sata nisu mogli izaći iz bunkera.

Zbog toga je odgovornost Slavena Bilića – golema!

U HNS-u mole za razumijevanje

U obranu Slavena Bilić, stao je, Davor Gavran, kojem to uostalom i dio posla.

- Slaven Bilić i Aljoša Asanović, ostaju u Južnoj Africi kako bi nazočili posljednjoj utakmici između Grčke i Argentine koja je na rasporedu 22. lipnja u Polokwaneu. Do tada, izbornik i trener reprezentacije neće medijski istupati. Podvlačimo, obzirom na mali broj predstavnika hrvatskih medija u JAR-u, a silan interes istih u Hrvatskoj, kako je tehnički nemoguće zadovoljiti minimum potrebitih kriterija za valjanu komunikaciju na dnevnoj bazi - pojasnio je "skrivanje" izbornika Davor Gavran....

Ključne riječi

Komentara 87

LI
linder
21:51 19.06.2010.

To je danas i rekao i Löw da HRVATCKA dominirali i bila bolja, ovaj put smo mi bili bolji od srba a nesretno izgubili sa 10 igraca, sve sto pise u clanku je isina a istina boli.....

FL
flok
21:59 19.06.2010.

@eu-janez ne naši su luzeri jer ih vodi ovaj luzer bilić treba reći kako jest, nemamo više Ćiru i to je to a kako vidim ovome se oprašta neuspjeh pa onda, tko nam kriv

OB
-obrisani-
21:37 19.06.2010.

Hrvatska je sjajna, odlična i suverena..Ona ne zaslužuje da igra na World Cupu u društvu pacera poput Slovenije ili Srbije koji nisu sposobni primiti 9 komada protiv Engleske u dvije utakmice..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije