Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZOČARAN PORAZOM

Šušak: Ova Gruzija nije bolja od one kojoj sam bio izbornik

\'sport...medjugorje...28.05.2011...sport centar medjugorje, hrvatska mlada nogometna reprezentacija, pripreme za utakmicu s gruzijom...izbornik ivo susak foto: zoran grizelj vecernji list\'
Zoran Grizelj
04.06.2011.
u 15:35

- Imao sam u momčadi više klasnih pojedinaca i igrača na europskoj razoni nego što ih sad ima Ketsbaia - kaže Šušak.

Izbornik naše mlade reprezentacije (do 21) , Ivo Šušak, neće pamtiti Dugopolje po dobrome, mladi su Gruzijci svladali naše dečke 1:0...

- Naravno da ne mogu biti zadovoljan, razočaran sam, jer sam očekivao više od svoje momčadi. Iako sam danima upozoravao da je Gruzija dobra momčad, očito je da nekim igračima to nije do kraja ušlo u glavu. K tome, rano smo primili gol i to nas je definitivno poremetilo, nismo bili pravi i poraz je stigao kao logičan epilog naše slabe igre. Ali, ne isplati se plakati za prolivenim mlijekom, izvući ćemo pouke, a ozbiljnu ću selekciju za ovu momčad napraviti nakon SP u Kolumbiji (kolovoz) za uzrast do 20 godina. Na tom će SP neki igrači otvarati vrata za ulazak u ovu reprezentaciju – kaže Šušak i naglašava:

- Postoji li nešto dobro u porazu protiv Gruzije, onda je to svakako spoznaja da je mali Mateo Kovačić pokazao da se, unatoč mladosti, može nametnuti čak i ovim starijim godištima. Kovačić je naš dragulj – kaže Šušak.

Kako ocjenjujete igru i pobjedu naše A reprezentacije?

- Ako je poraz mlade reprezentacije bio prinos žrtve za pobjedu A selekcije, onda ću uvijek potpisati takav rasplet! Važnost utakmice očito je sputala našu momčad, posebno nakon primljenog gola. Bili smo dominantni, ali i jalovi, a izmjene su donijele ono čemu smo se nadali i Bilić je tu povukao pravi potez, najvažnije je da su bodovi upisani. Opet se pokazalo da je teško igrati protiv sastava koji svoju filozofiju temelje na gradnji "kineskog zida" ispred svog 16-erca.

Je li ova Gruzija bolja i jača od one kojoj ste vi bili izbornik?

- Ne, ne, ne... Ma kakvi, ona je Gruzija imala više klasnih pojedinaca koji su mogli riješiti utakmicu, imao sam u momčadi nekoliko igrača koji su bili na visokoj europskoj razini. A ova Gruzija to nema i zato je primorana orijentirati se na ovakav bunker. No, siguran sam da Gruzija može poremetiti planove i Grčkoj i Izraelu – kaže Šušak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije