Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranac u reprezentaciji

Strupar: U Vragovima sam odmah uzeo desetku

\'Belgian Red Devil Branko Strupar (C) is tackled by Croatian Robert Kovac (L) 02 September 2000 during their World Cup 2002 qualification match at Brussels\' King Baudouin stadium.\'
VL
20.09.2010.
u 11:25

- Zbog moga igranja za Belgiju nije bilo podjela. Sva javnost bila je za mene, kao i belgijski igrači - prisjeća se Branko Strupar.

Branko Strupar (40) nikada se u Belgiji nije osjećao kao Sammir u Hrvatskoj, jer zbog njegova pozivanja u reprezentaciju nije bilo podjela.

– Kada sam dobio poziv izbornika, bio sam već četiri godine u Belgiji, sve sam osvojio, proglašen najboljim igračem u Belgiji. Zbog te cijele euforije i velikih očekivanja izbornik Leekens nije me odmah stavio u prvih 11, nego sam na premijeri protiv Finaca ušao s klupe. Izgubili smo sa 3:4, izbornik je smijenjen, a ja sam ostao u selekciji – kaže Strupar.

Kako su vas prihvatili igrači?

– Kapetan i gazda svlačionice Marc Wilmots na prvom treningu mi je prišao i tražio da nas dvojica zajedno vježbamo. Mnogo mi je značila njegova potpora, jer on je bio neupitni autoritet u reprezentaciji. To me ohrabrilo, pa sam na prvoj sljedećoj utakmici, protiv Nizozemaca u Rotterdamu, uzeo dres s brojem 10. I odmah postigao dva pogotka – zaključio je Strupar, koji je za Belgiju odigrao 16 utakmica, te nastupio na EP-u 2000. i SP-u 2002. Upravo je taj SP, u Japanu i Koreji, Belgijancima bilo posljednje veliko natjecanje.

Ključne riječi

Komentara 2

BZ
Branko Zajec
14:53 20.09.2010.

Da Strupar , ali Belgija je kulturna zemlja.Za razliku od nas, kod njih je u prvom planu interes zemlje u ovom slučaju reprezentacije, tamo se ne gleda iz kojeg kluba dolazi igrač i dali je bijel, crn ili žut. Važno je, da je dobar i da se bori za interes države. Tamo nema primitivizma i rasizma.

OB
-obrisani-
19:52 20.09.2010.

Strupar: U Vragovima sam odmah uzeo desetku jer sam se ponašao pošteno, častno i plemenito i sa time prikrio sa kojeg balkanskog zavičaja potičem..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije