Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POBJEDE

Štimac: Mamić mi se nije javio, ali je čestitao Mediću

Igor Štimac
Marko Lukunić/VLM
18.10.2009.
u 18:43

Trijumfalno je podignuo ruke u zrak u Kranjčevićevoj, sjeo u atutomobil i krenuo u Split. U svom je krugu Igor Štimac želio proslaviti pobjedu nad Dinamom.

– Ma kakvo slavlje! Došao sam u tri sata ujutro i slatko zaspao. A kad sam se probudio, mobitel je bio zasut čestitkama. Neka, zaslužili smo te čestitke, ali ne samo ja. Pobjeda nad Dinamom u prvom je redu pobjeda mojih igrača, pobjeda Zagreba, a ja sam u njoj bio tek jedan kotačić. Ne zaboravite, mi smo znatan dio utakmice igrali s igračem manje, moji igrači su ostavili srce na terenu. I to nije floskula, to je stvarno tako – kaže Štimac.

Još jednom je ponovio kako mu je obrazac za pobjedu nad Dinamom bila ona utakmice Jurčićeve momčadi protiv Anderlechta.

I publika se budi

– Ni sam ne znam koliko puta smo gledali tu utakmicu. Znao sam da će Dinamo biti razgolićen kada stisnemo Badelja i Moralesa. Svi smo bili svjesni da nećemo imati previše prigoda i da moramo biti maksimalno koncentrirani kad nam se ukažu, i to se i dogodilo. Uh, kako je Vugrinec iskusan, pravi vuk! – sjeća se Štimac.

Za Zagreb nije bilo posebnih premija, nikakvih nagrada. Ipak, igrao je prvi protiv posljednjeg, momčad bez poraza, protiv momčadi bez pobjede.

– Znam da smo bili prežaljeni uoči tog dvoboja, ali mi smo vjerovali. Dva tjedna smo se spremali za tu utakmicu. A nama nisu trebale nikakve dvostruke premije, moji igrači se časno bore za Zagreb. I to se vidjelo, to će se vidjeti. I publika se budi, jeste li vidjeli kako je tribina skočila kad je uočila perfidne sudačke odluke! Tribine su sve punije, zagrebaši se vraćaju svom klubu – rekao je Štimac.

Ova Štimčeva pobjeda mogla bi biti i spas prvenstva. Zagreb je pokazao da je Dinamo ranjiv, Hajduk bi se uoči derbija mogao približiti modrima.

– Neka to bude pravi derbi, prvenstvo bi sad stvarno moglo dobiti na dramatici – kaže Štimac.

Stvorio koheziju

No, njemu je najvažniji Zagreb. Bilo je dirljivo vidjeti kako su se igrači sjatili oko njega, stovrena je kohezija između terena i klupe na kojoj sjedi lider.

– Pobjeda nas ne smije uljuljati, jer poraz u prvoj sljedećoj utakmici značio bi da ništa nismo napravili. Imamo odličnu momčad, koja ima karakter. Znao sam kad sam preuzimao Zagreb – a tada je rijetko tko želio sjesti na klupu u Kranjčevićevoj – da nula bodova nije prava slika – smatra Štimac.

Sa Zdravkom Mamićem, koji zbog privatnih obveza nije ni bio na utakmici, nije kontaktirao.

– Nakon utakmice čestitao je mom predsjedniku Draženu Mediću (s kojim se Mamić gleda preko nišana, nap. a.), prenio čestitke i meni. To je bilo sasvim dovoljno – kaže Štimac.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar cluesblues
cluesblues
20:38 18.10.2009.

ma glavno da se stimcu javio i cestitao njegov prijatelj pekar nakon kaj se naguzio jajduku....dinamo si stvarno ne smije dopustit da gubi ovakve tekme, pogotovo protiv ajdukovih satelita u koji je medic pretvoril zagreb - treba u svaku tekmu uci maksimalno makar nam bodovi nisu bitni, jer ce se sad ovaj smrad od stimca preseravat do iduceg kola kad ce popusit novih pet komada....

JM
ja-ma
20:12 18.10.2009.

Zašto Dinamo uvijek kiksa protiv nekih bezveznjaka sa začelja.Mislim da bi Jurčić trebao poraditi na pristupu igrača kod takvih tekmi jer mislim da se radi o potcjenjivanju.Ako nije to onda jedino obrazloženje može biti da je Mamić prodao tekme Sinovčiću i Štimcu.

MA
maraton
20:19 18.10.2009.

Iako mi Štimac nije po guštu ka ćovik,bit ću realan i reć da bi Štimac uvik moga nadigrat Mamića pa ćak i HNS-u,jer je Mamić prirodno nadaren glupoćon i razmišlja pravocrtno,longitudinalno a Štimac je u nadmudrivanjima nedostižan.A i šta je \"Dinamo\" da ga \"Zagreb\" ne bi pobijedija?Onaj ko igra angažirano \"Dinamo\" se ne snalazi,svidilo se to nekome ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije