Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igrač utakmice

Srna zabio ovosezonski prvijenac u pobjedi Šahtara (video)

Darijo Srna
Reuters
20.03.2010.
u 17:50

Ovosezonski prvenstveni prvijenac zabio je Darijo Srna u 2:0 pobjedi svog Šahtara nad Zorjom u utakmici 21. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva.

Zanimljivost utakmice je bila ta da je Šahtar zapravo bio gost na svome stadionu u Donjecku. Došlo je, naime, do zamjene domaćinstva, tako da je u prvom dijelu prvenstva Šahtar bio domaćin u Lugansku, a sada je to Zorja bila u Donjecku. Također, čak sedmorica Zorjinih nogometaša nekad su nosila dres Šahtarove momčadi, pa se može pričati i o tome kako velikih nepoznanica u igri ovih momčadi zapravo i nema.

Ono što je bilo nepoznato jest pitanje pobjednika pred početak susreta, a za to saznanje pobrinuli su se Wilian u 25. minuti, te kapetan momčadi i hrvatski reprezentativac Srna u 57. slobodnim udarcem s udaljenosti od 22 metra od suparničkog gola.

Srna je ove sezone odigrao 19 prvenstvenih utakmica za Šahtar, a uz pogodak na svome kontu ima i dvije asistencije.

Službena internetska stranica kluba iz Donjecka proglasila je Srnu (odigrao cijeli dvoboj) igračem utakmice.

Pobjedom je Šahtar preuzeo vrh prvenstvene ljestvice s 52 osvojena boda. Drugoplasirani kijevski Dinamo ima dva boda manje, ali i utakmicu manje...

Ukrajinska Premier liga, 21. kolo:

Zorja - Šahtar 0:2 (Wilian 25, Srna 57)

Redoslijed: 1. Šahtar 52, 2. Dinamo 50 (-1), 3. Metalist 38 (-2)...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije