Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA 'IZRAEL'

Srna: Uvijek su nam radili probleme, ali pobjeđivali smo

\'12.10.2010., stadion Maksimir, Zagreb - Prijateljska utakmica izmedju reprezentacija Hrvatske i Norveske.Darijo Srna i Morten Gamst Pedersen. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
05.09.2011.
u 16:31

– Cilj je u najmanju ruku zadržati razliku u odnosu na Grčku, ako ne i preskočiti ih – kaže Bilić.

Bilićev recept za savladavanje Izraela dosad je bio relativno lak. Trebalo je tek prstom pokazati na Eduarda, Niku Kranjčara ili Darija Srnu i dobaciti dečkima u kockastom koji su u svlačionici vezali vezice na kopačkama:

– Dečki, samo loptu gurnite njima trojici, oni će znati kako srediti stvar.

Palilo je sjajno, Dudu im je u tri utakmice zabio četiri gola, Kranjčar s dva gola presudio sam u posljednjoj, Srna precizno pogađao s bijele točke. Međutim, njegovi su aduti sada, kada je stvarno gusto, izblijedili. Kranjčar jedva trenira, Eduardo je daleko od "killer" forme, a Srna pripreme reprezentacije umjesto na treninzima provodi gledajući TV u sobi s toplomjerom i čajem.

– Ma sad sam kao nov, slomila me neka viroza, pao mi je imunitet, iscrpio sam se na Malti, primio sam i tri infuzije – reći će Srna, koji je još pod palicom Zlatka Kranjčara igrao s Izraelcima.

– Dečki imaju poseban naboj, poseban su karakter. Žele se pokazati bez obzira na kiks u petak protiv Grka, da su oni ti koji su trebali biti ključni. Mi smo favoriti, igramo kod kuće, ako želimo na Euro, morat ćemo ih dobiti... Istina, uvijek su nam radili velike probleme, ali svaki smo ih put pobijedili – kaže Srna.

Eduardo je nešto zabrinutiji od kapetana:

– Da, dobili smo mi njih svaki put, ali uvijek je bilo gusto, tek gol razlike. I ono što me brine: svaki je put bilo sve teže i teže pobijediti ih.

Kockasti ne mogu biti bezbrižni, jer igra na Malti nije ostavila navijače bez daha, izostala je očekivana dominacija, napadači i dalje ne zabijaju golove, problema je bilo i u obrani i vezi...

– U redu, možda nismo igrali fantastično na Malti, ali smo ih pobijedili sa 3:1. Pa i to nešto govori. Kao kapetan, ja sam i te kako zadovoljan tom pobjedom – dodao je Srna.

Na lijevoj strani trebao bi zaigrati Niko Kranjčar, u napad će se umjesto Klasnića ubaciti Eduardo, vraća se i Luka Modrić, na papiru će to biti stara momčad, iskušan recept.

– Stanje se stabiliziralo, Srna je spreman. Ista je situacija i s Perišićem, zdrav je. Luka Modrić i Niko Kranjčar prošli su trening bez negativne reakcije, a uz dobre stvari s Malte, imamo vjeru u svoju snagu. Cilj je u najmanju ruku zadržati razliku u odnosu na Grčku, ako ih ne i preskočiti, ako ne uspiju svladati Latviju. Maksimalno smo spremni za Izraelce – obećava izbornik Bilić.

Uzmimo da Izrael i uspješno apsolviraju, čemu im u prilog ide što je u njihovoj momčadi kaos, neki igrači i ne razgovaraju međusobno, izborniku Luisu Fernandezu mediji "sapunaju dasku", realno je da će sljedeći mjesec izravno odlučivati o prvom mjestu u Grčkoj.

– Nemojte zaboraviti da smo izgubili samo jednu utakmicu u dvije godine. Očekujem da ćemo mi na kraju kvalifikacija za Euro biti prva momčad skupine. Ipak, za to moramo dati sve od sebe, no malo nas mora pomaziti i sreća – zaključuje Bilić, koji će u Maksimiru voditi 223. utakmicu reprezentacije.

Tri su utakmice do kraja, nacija neće oprostiti ako reprezentacija ponovo ne ode na smotru najboljih, prava na kiks više nemaju, ovo im je idealna prilika da dokažu da zaista i pripadaju u svjetski vrh.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:59 05.09.2011.

Klasnic treba dobiti barem pola sata. Corluka na desnom beku. A nakon verzije svicarski sir u utakmici protiv Malte, mozda bi valjalo ubaciti Vidu.

IV
ivomati
19:10 05.09.2011.

Ajmo Izrael!!!!

OB
-obrisani-
16:50 05.09.2011.

Ako ne pobjedimo Izrael doma onda niti ne zasluzujemo ici na EP. Naprijed kockasti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije