Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefa priprema Srbima drastičnu kaznu

Srbija leti iz Europe na čak nekoliko godina!?

\'Naslovnica_nnn_spo_141010\'
Foto: La Gazzetta dello Sport
1/3
Autori: Karlo Ledinski, Antonela Vukorepa/VLM
14.10.2010.
u 17:20

Vođa izgrednika Ivan Bogdanov vodio je i nerede 2008. nakon proglašenja Kosova nezavisnim. Tada je palio američko i demolirao hrvatsko veleposlanstvo.

Zbog navijačkih nereda u Genovi, srpskoj nogometnoj reprezentaciji, ali i klubovima, prijeti izbacivanje iz europskih natjecanja. Tu je vijest jučer donio srbijanski dnevnik Press. Njegovi izvori iz Uefe kažu da im čak prijeti višegodišnje izbacivanje, poput engleskih klubova nakon tragedije na Heyselu 1985. godine.

Cijela javnost u Srbiji slaže se da Uefa treba napraviti rez i uputiti jasnu poruku huliganima, koji su unaprijed planirali nerede u Genovi.

– Sretni smo što je susret prekinut. Ispunili smo svoj cilj. Nerede ćemo raditi i u uzvratu, ako Italija uopće stigne u Beograd – poručila su dvojica srbijanskih huligana u razgovoru za Gazzettu dello Sport, koja je neredima u Genovi posvetila čak prvih 10 stranica lista.

Navijači kažu da su nerede napravili jer su ljutiti na predsjednika saveza Karadžića koji je dao otkaz njihovu idolu, bivšem izborniku Radomiru Antiću.

Politički razlozi

No, talijanski mediji ističu da su razlozi za nerede puno dublji od sportskih. Gazzetta kaže da je to samo nastavak nereda s parade homoseksualaca te da neredi u Genovi podsjećaju na one u Maksimiru 1990. godine kojima je najavljen srpski pohod na Hrvatsku.

Veliku pozornost talijanski mediji dali su i izvjesnom Ivanu Bogdanovu, vođi navijača. Ističu da je njegovo tijelo prošarano nacionalističkim simbolima, a na ruci ima i broj 1389. koji označava godinu bitke na Kosovskom polju.

Jučer su objavljene i izjave Bogdanova talijanskoj policiji.

– Imam vojničku prošlost u Srbiji koju jako volim. Protiv Italije nemam ništa, zamjerke se odnose na srbijanski reprezentaciju – rekao je Bogdanov, koji je sudjelovao i u neredima 2008. godine nakon proglašenja nezavisnosti Kosova. Tada je palio američko i demolirao hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu.

Šteta u Genovi 120.000 eura

Dok Srbi očekuju kaznu, Talijani zbrajaju štete od nereda u Genovi.

– Na samom stadionu šteta je 80.000 eura, skidanje grafita s povijesnih građevina stajat će 20.000 eura, a još toliko štete napravljeno je na ostalim lokacijama u gradu – izvijestila je gradonačelnica Genove Marta Vicenzi.

Srbijanski nogometni savez mogao bi dobiti novčanu kaznu od čak milijun eura.

Komentara 125

DO
downunder
10:21 15.10.2010.

Idler 3 - lako je budalu zahebat >:-)) upravo tako. A sto ce na sve ovo reci EUJanez

DO
downunder
10:34 15.10.2010.

Jason Masson ajde bre pa se leci. O cemu ti meljes? Sto ti se srusila slika o voljenim cetnicima pa bi otvarao konc-logore? Ma ti nisi fasist, naravno da nisi.

AC
acer
18:31 14.10.2010.

Veliki Srbin sa bugarskim prezimenom. Zanimljivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije