Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIGERIJA

Španjolska i Nigerija u polufinalu SP U17

Španjolska Nigerija
Reuters
09.11.2009.
u 21:43

Nakon produžetaka i izvođenja kaznenih udaraca španjolski su nogometaši do 17 godina pobijedili vršnjake iz Urugvaja 7-5 u četvrtfinalom srazu SP-a igranom u Kaduni, Nigerija.

Nakon produžetaka i izvođenja kaznenih udaraca španjolski su nogometaši do 17 godina pobijedili vršnjake iz Urugvaja 7-5 u četvrtfinalom srazu SP-a igranom u Kaduni, Nigerija.

Španjolci su golovima Atleticova odličnog napadača Borje Gonzaleza u 49. i 51. minuti poveli 3-1 prokrenuvši tako početno vodstvo Južnoamerikanaca od 1-0. Mezquida u 71. i Gallegos u 84. uspjeli su, međutim, dovesti Urugvajce do izjednačenja.

Gallegos je zasad, s pet postignutih golova, najbolji strijelac turnira. Borja ima gol manje.

Španjolci su bili bolji u produžecima a preciznije su pucali i penale pobijedivši u konačnici 7-5. U 61. je minuti iz igre izašao njihov najbolji igrač Iker Muniain, još uvijek 16-godišnjak koji je prošlog mjeseca postao najmlađi strijelac u povijesti španjolske nogometne lige kada je zabio za Athletic Bilbao.

U četvrtfinalnom srazu igranom u Calaharu domaći su nogometaši pobijedili Republiku Koreju 3-1. Za Nigerijce je krasan gol s 25 metara zabio Ajagun, za 2-1 vodstvo, dok je izjednačujući pogodak za Korejce, s tridesetak metara udaljenosti, krasnim udarcem postigao Heung Min.

Upravo će reprezentacije Nigerije i Španjolske u četvrtak, 12. studenog, igrati polufinale u Lagosu. Dan ranije na istom se mjestu sastaju Kolumbija i Švicarska u drugome polufinalnom okršaju.

FIFA U17 Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Španjolska - Urugvaj 7-5, 3-3

Nigerija - Republika Koreja 3-1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije