Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivali homoseksualce

Slovenija: Zapalili zastavu duginih boja, prijeti im zatvor

gay pride (1)
Dino Stanin/PIXSELL
06.09.2011.
u 09:58

Na nogometnoj utakmici Olimpija - Maribor petorica mlađih Slovenaca zapalila su zastavu duginih boja, simbol gay i lezbijskog pokreta, te su izvikivali poruke protiv homoseksualaca. Prijeti im po dvije godine zatvora

Slovenska policija je podnijela prijavu državnom odvjetništvu protiv petorice mladića u dobi između 19 i 23 godine zbog kaznenog djela poticanja na mržnju i netoleranciju. Na derbiju slovenskog prvenstva mladići su izvjesili transparent s homofobnim sadržajem, a uz to i zastavu duginih boja sa znakom 'stop', a nakon utakmice su je spalili.

U Sloveniji je zakonom za kazneno djelo širenja mržnje i poticanja na nasilje protiv etničkih, rasnih, vjerskih ili spolnih skupina predviđena kazna zatvora do godine dana. Na utakmici su isticane i parole vezane uz kontroverzni obiteljski zakonik koji je parlament nedavno prihvatio, a ozakonjuje prava istospolnih partnera te mogućnost da usvajaju djecu iz svojih prijašnjih veza. Zakon se još ne primjenjuje zbog najavljenog referenduma.

Ključne riječi

Komentara 17

KN
knin95
12:35 06.09.2011.

Morat ce u zatvor zbog veleizdaje- jer su spalili slovensku nacionalnu zastavu!!

GA
gafe
12:20 06.09.2011.

susak svaka cast. evo ti potpis na sve sto se napiso!!!

OB
-obrisani-
15:48 06.09.2011.

Bravo Slovenci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije