Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija - Slovenija 2:1

Slovencima bitni pogodak u Rusiji! (video)

Rusija Slovenija
AFP
14.11.2009.
u 19:32

Slovenski nogometaši, unatoč porazu, mogu biti zadovoljni rezultatom u prvoj utakmici dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naredne godine.

U Moskvi je Rusija pobijedila 2-1, no do 88. minute je bilo 2-0 za domaćina, a s tim rezultatom je reprezentacija Nizozemca Guusa Hiddinka već bila jednom nogom na jugu Afrike.

 

U toj minuti je sjajno pred vratima Akinfejeva reagirao Nejc Pečnik, koji je odbijenu loptu udarcem glavom pospremio u mrežu. Isti je igrač čak mogao Slovencima donijeti sjajnih 2-2, ali je njegov udarac iskosa s lijeve strane obranio ruski vratar u 90. minuti.

Globalno gledano je Rusija bila bolja momčad, a najbolji pojedinac na terenu slovenski vratar Samir Handanovič, koji je nekoliko puta sjajno reagirao. Međutim, isto tako ga je dva puta nadmudrio Dinijar Biljaletdinov, koji je zabio u 40. minuti, nakon sjajnog okreta i lijepog udarca s desetak metara, dok je početkom nastavka (52. minuta) najbolje reagirao u gužvi, u slovenskom šesnaestercu.

Uzvratna utakmica je na rasporedu u srijedu 18. studenoga.

Dokvalifikacije za SP, prve utakmice:

Rusija - Slovenija 2-1 (Biljaletdinov 40, 52 / Pečnik 88)

Komentara 7

GJ
gjuro
21:09 14.11.2009.

Daj, ne seri.... ...omjer udaraca na gol 8 naprema 1 za Ruse, a omjer udaraca prema golu 16:2...i ti govoriš o mudrim Slovencima???:... ...pa dokle če više repka koja golove postiže između 85. i 95. minute, u pravilu sa jednimim jedinim udarcem na gol... ...ovo danas bilo je one-way-ticket pa skoro 90.minuta...onda \"odbijanac\", Rusi se zbunili pa skoro primili i drugi...u uzvratu 0-3...

OB
-obrisani-
21:58 14.11.2009.

Mi u Sloveniji se sekiramo, navijamo i nadamo..A kod vas Hrvata ovakav spokoj, smirenost i sjajna igra u utakmici bez značenja protiv jedne amaterske ekipe..Baš je sjajno ako je neka reprezentacija \"tako uspješna\" da se ne treba više sekirati i izpadne več prije kvalifikacija..

PE
petrovve
21:08 14.11.2009.

Hahahah Slov.u maloj prednosti,hahahaha koliko golova morate u mariboru dati da prodjete dalje...hajde spat mali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije