Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodatne kvalifikacije

Slovenci u euforiji uoči dolaska Rusa

'England soccer captain John Terry (L) arrives at Doha airport November 11, 2009. England will play Brazil in an international friendly soccer match in Doha on November 14. REUTERS/Mohamad Dabbouss (Q
'MOHAMAD DABBOUSS'
12.11.2009.
u 16:11

Tjedan dana prije uzvratne utakmice Slovenija – Rusija u Mariboru cijena ulaznica je na crnom tržištu sto eura, pet puta viša od prodajne.

Iako se ove subote igra šest utakmica dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, najatraktivniji bit će prijateljski dvoboj Brazil – Engleska u Dohi. Obje reprezentacije u Ujedinjene Arapske Emirate došle su u najjačim sastavima, izuzmemo li ozlijeđene.

Engleskoj je najveći hendikep izostanak Franka Lamparda koji je ozlijedio bedreni mišić, te se još jučer vratio u Englesku. Fabiju Capellu nedostajat će i Beckham, Walcott, te Lennon. Najbolji igrač Brazila, Kaka, smatra da će gledatelji u Dohi na toj utakmici gledati budućeg svjetskog prvaka.

– Mislim da su Brazil i Engleska među tri glavna favorita za naslov svjetskog prvaka u Južnoafričkoj Republici i zato će utakmica biti spektakularna – najavio je Kaka.

U susjednoj Sloveniji je, pak, nastala prava nogometna euforija. Slovence u subotu u Moskvi očekuje prvi dvoboj protiv Rusije. A za uzvrat u srijedu u Mariboru ulaznice su planule, a na crnom tržištu postižu cijenu od 100 eura (u prodaji su stajale 20-25 eura).

Zanimljiva će biti i subotnja uzvratna utakmica Novi Zeland – Bahrain. Prvi dvoboj u Manami završen je bez pogodaka, a odlazak na SP u JAR bilo koje od tih reprezentacija izazvao bi euforiju u njihovim zemljama. Reprezentaciji Bahraina bio bi to prvi nastup na svjetskom prvenstvu, dok su Novozelanđani posljednji put na SP-u bili 1982. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

AT
atz
21:05 13.11.2009.

inaće, Doha je u Kataru a ne u UAE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije