Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biografija

Širić je Mamićev štićenik i veliki gazda u Osijeku

Željko Širić
Marko Lukunić/Pixsell
09.12.2011.
u 18:21

Željko Širić nakon aktivnog suđenja posvetio se ugostiteljskim vodama u Osijeku u koje je uplovio još 80-ih godina prošlog stoljeća kada je u Belom Manastiru zajedno s još dvojicom suvlasnika otvorio disko Faraon

Širić u Osijeku već godinama drži kafić Galeriju i pizzeriju Lyra. Tajnik je Zajednice sportskih udruga grada Osijeka, koja godišnje raspolaže sa 1,5 milijuna kuna, odnosno 30-ak milijuna kuna kroz programe i rad članica, a spominjan je i kao dekan buduće katedre za tjelesnu kulturu osječkog Pedagoškog fakulteta.

Njegovi izleti onkraj zakona bili su bar dva puta zabilježeni u medijima – uhićen je zbog provalne krađe (Večernji list od 21. 12. 1988. – "Tražili zlato u kućama"), a prije šest godina, krajem rujna 2005., fizički je nasrnuo na svoju tada 20-godišnju kćer i istukao je kožnatim remenom.

Djevojka je od udaraca zadobila otvorene rane i modrice. U Zagreb, gdje studira, otputovala je, naime, bez očeva znanja s poznanikom na motociklu, a ne vlakom, što je Širića razbjesnilo. Kasnije je Širić priznao da je "napravio glupost i da je pogriješio". Djevojka je, međutim, napustila očev dom i preselila se svojoj majci, bivšoj Širićevoj supruzi.

Stjepan Djedović suvlasnik je jedne trgovine i kafić u Osijeku.

Ključne riječi

Komentara 10

UF
ufrm
21:28 09.12.2011.

.... kao sto je Mamic \"gazda\" u zagrebu. Polupismeni i priprosti ljudi koje politicka elita eksponira za kriminalne radnje, slicno poput splitskog kutle i mnogih drugih samozvanih sefova/tajkuna..

BO
bomba
22:10 09.12.2011.

Širić je veliki gazda u Osijeku. Ja mislio da su oni iz stranke za slavoniju veće gazde od njega na čelu sa dislociranim gazdom na privremenom radu u Mostaru. Vidi Širića koliki je narasto.

KL
klubuhb1
19:12 09.12.2011.

Znači, u bajbok i Širića i Mamića i to u čeliju sa nekim peškom pa da vide gdje pas pi**u nosa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije