Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko su "pali anđeli" HNS-a

Širić je bio i zapovjednik jedinice HV-a, Djedović suvlasnik knjižare

željko širić
Davor Javorović/Pixsell
10.12.2011.
u 20:00

Djedović je do 2007. godine bio predsjednik Zbora nogometnih sudaca, no dao je ostavku uz riječi “stidim se” jer “više nije želio ni mogao gledati silne sudačke propuste koji su te godine obilježavali HNL.”

Dopredsjednik HNS-a i predsjednik Komisije za suce Željko Širić dugo vremena slovi za sivu eminenciju hrvatskog suđenja, ali i, za mnoge, vjerojatno najboljeg arbitra koji je dijelio pravdu na travnjacima HNL-a. Zviždaljke se dohvatio na nagovor oca Pave, koji je također bio savezni nogometni sudac nakon što je zbog teške ozljede koljena u 19. godini morao prekinuti igračku karijeru.

Umalo i prodekan

Širkan je devet godina dijelio pravdu po nižim rangovima natjecanja bivše države (počeo je u sezoni 1982./83.), sucem Prve HNL postao je 991., a do 2005., kada se zbog dobne granice (45) morao umiroviti, skupio je, za hrvatske suce, zavidnu internacionalnu “gažu” te stekao zvanje suca prve kategorije Uefe... Rođen je u Derventi (BiH) prije 51 godinu, a u Osijeku je postao profesor. Predavao je tjelesnu i zdravstvenu kulturu na osječkom ETF-u, bio vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a spominjao se i kao vjerojatni prodekan buduće katedre za tjelesnu kulturu osječkog Filozofskog fakulteta... U Domovinskom ratu zapovijedao je sportskom jedinicom u Hrvatskoj vojsci.

Umirovio se 1992.

O Stjepanu Djedoviću se malo toga zna. Rođen je 1960. godine u BiH te se s obitelji, još kao dijete, doselio u Lipovac, selo koje se nalazi na samoj granici sa Srbijom. Kao nogometni sudac Djedović je i u bivšoj državi relativno brzo napredovao te je sudio i 1. ligu bivše države. Stariji nogometni suci kažu da je Djedović bio kvalitetan nogometni sudac.

Ostat će zapisano da je 1992. godine sudio i 1. HNL poslije čega je prestao s aktivnim suđenjem. Ubrzo nakon sudačke karijere postao je dužnosnik u Zboru sudaca, a sredinom 90-ih godina i predsjednik Zbora sudaca Hrvatske. U međuvremenu je postao i suvlasnik knjižare u Osijeku.

>>Cijeli tekst pročitajte u nedjelju u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Komentara 13

DA
dal
21:56 10.12.2011.

Ma gledaj ti....jedan i drugi - bosanci, Marković - bosanac...Zna li itko, odakel su oni Mamići...? Da nius i oni bosanci...? Ljudi moji, ako malo pratite, vidjet ćete da nam je puna Hrvatska bosne. I hercegovine.

OM
omer
21:58 10.12.2011.

Prvo širkana odma osloboditi od optužbi,jer autor teksta nam sugerira na to samim tekstom o njemu sve u superlativu, i čak je bio zapovjednik u domovinskom ratu. Drugo zanima me gdje je rođen Reno Sinovčić, dali i on potiće iz BiH.

PR
propalismoFranjoskroz
20:28 10.12.2011.

ako se dobro sjećam i Sinovčića su....snimili,uhvatili u trenutku predaje,i naravno sa oznaćenim novčanicama,ali ne sjećam se da je osuđen.Nije bilo dokaza?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije