Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako zaustaviti Lea

Šimić: Ronalda mi je bilo teže čuvati nego Messija

Lionel Messi
AFP
12.04.2010.
u 19:25

- Messi je fantastično primio loptu i u trenu mi je pobjegao, odmah sam shvatio da je čudo - rekao je Tudor.

Jedan kolega novinar nedavno je ponudio duhoviti recept kako zaustaviti Lionela Messija? Pa, u Barcelonu dovedite Diega Maradonu za trenera.

Aludirao je na njihov odnos u reprezentaciji i na to da se Messi u kvalifikacijama nikako nije uspio nametnuti, a Maradona mu nije pronašao idealno mjesto.

Može li ga uopće netko zaustaviti? Dario Šimić, rekorder po broju nastupa za Hrvatsku, 1. ožujka 2006. godine igrao je protiv Lionela Messija u Baselu. Naime, pod ravnanjem Zlatka Kranjčara, a u sklopu priprema za SP, Hrvatska je tada nadjačala Argentinu sa 3:2. Obojica su bila strijelci, a Šimić se prisjetio tog dvoboja.

– Messi je na toj utakmici postigao gol i za drugi asistirao. Iako su Crespo, Tevez i Riquelme bili razvikani, omaleni virtuoz stvarao nam je mnogo problema.

U međuvremenu je Lionel Messi postao najbolji svjetski nogometaš. Igor Tudor, koji je također igrao u toj utakmici, prisjetio se gola koji je postigao Messi.

Protiv Lea tijelom

– Krenuo sam malo van jer sam bio siguran da mi nitko ne može pobjeći, no Messi je fantastično brzo sve izveo, primio je loptu i u koraku mi pobjegao. Tada ga nisam posebno poznavao, ali od tog trenutka bio sam siguran da je riječ o fantastičnom igraču – rekao je Tudor i dodao da se Messija trenutačno ne može zaustaviti.

Šimić pak tvrdi da se svakoga može zaustaviti:

– Prije nego što primi loptu, jer on je nizak i lagan, treba mu stati posve blizu i tijelom ga pokušati omesti koliko god je dopušteno. Naravno, bez grubosti.

Brazilac bi me odgurnuo

Dario kaže da Messi nije igrač s kojim mu je bilo najteže.

– Kada je bio na vrhuncu moći, Ronaldo je bio nezaustavljiv. Na treningu bi me (Inter, nap. a,) odgurnuo i pobjegao mi, a imao je dribling i šut. No, ozljede i nesolidan život na kraju su ga uništili.

Komentara 4

DA
darkobbb
20:55 12.04.2010.

ajd nemoj srat kvake ti ces djelit savjete kako koga zaustavit

MA
marko53
22:00 12.04.2010.

Bio sam na utakmici u Baselu.Bez hvale, bio sam prorok.To me ispunjava zadovoljstvom.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
05:48 13.04.2010.

i ja sam imao vise problema s ronaldom, prilicno je brzi od mene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije