Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP 2010.

Sigurnost u JAR-u nema nikakve veze s onim u Angoli

Togo
Reuters
12.01.2010.
u 09:59

Šef Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva Danny Jordaan tvrdi da sigurnost Mundiala nije nešto oko čega treba brinuti.

Jasno je da je ovo njegova izjava inicirana pitanjem koje se nadovezivalo na nedavna krvava zbivanja u Angoli gdje se održava Afrički kup nacija.

U petak je togoanska reprezentacija, podsjetimo, napadnuta strojnicom tijekom vožnje autobusom u angolsku pokrajinu Cabindu, prilikom čega je smrtno na licu mjesta stradao vozač, dok je ranjeno još osam osoba, među kojima i dva igrača, vratar Kodjovi Obilale (GSI Pontivy) i branič Serge Akakpo (Vaslui). Naknadno su još prostrijelnim ranama podlegli i asistent izbornika togoanske reprezentacije kao i glasnogovornik.

- Tri i pol sata trajao je moj let od Johannesbruga (JAR) do Luande (Angola). Letite li od Londona do Moskve nakon troipolsatnog puta nećete prekinuti Premiership zbog sigurnosnih razloga na tako dalekoj relaciji. Nema smisla baviti se sigurnošću u Južnoafričkoj Republici u kontekstu onoga što se dogodilo u Angoli. Zbog incidenta koji se može dogoditi u Njemačkoj nećete utjecati na englesko nogometno prvenstvo, pa nemojmo niti sada imati dvostruke standarde.

- Svaka zemlja mora sama voditi brigu o sigurnosti - zaključio je Jordaan dodavši:

- Engleska kriket-reprezentacija boravila je u JAR-u nedavno više od mjesec dana i ništa se lošega pritom nije dogodilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije