Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krpanje sastava

Šifo je u prednosti za mjesto stopera, iako je Lovren u jačoj ligi postao neprelazan

\'04.10.2010., Brezice, Slovenija - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice s Izraelom. Dejan Lovren. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
06.10.2010.
u 20:34

Bilić je jučer riješio jednu dvojbu: Strinić je izdržao sve testove i spreman je za iskušenje u Izraelu, Pranjić će ostati na klupi

Izostanak kapetana Srne zbog žutih kartona uvjetovao je pomicanje u obrani, pa će Vedran Ćorluka biti vraćen na desni bok, dok će na mjestu srednjeg braniča, u paru sa Šimunićem, igrati Gordon Schildenfeld ili Dejan Lovren.

Prvi “pravi” Šifin nastup

Sudeći po zadnjim treninzima, u prednosti je Schildenfeld, koji bi, nakon provjera u prijateljskim ogledima, trebao igrati i prvu “pravu” utakmicu za Hrvatsku.

– Da sutra igramo s Grčkom ili Izraelom, bez imalo straha poslao bih Schildenfelda u vatru! Iznimno je napredovao i siguran sam da bi dobro obavio posao – rekao je prije dva mjeseca Bilić.

I taj Bilićev stav, koji se ni sad nije promijenio, dovodi Schildenfelda u prednost u odnosu na Lovrena. No, čini nam se da su Lovrenove preporuke u ovome trenutku ipak kvalitetnije. Igra u većem klubu (u Lyonu, dok je Schildenfeld u Sturmu), koji velikim koracima izlazi iz krize s početka sezone.

Kako momčad igra sve bolje, tako je i Dejan Lovren sve čvršća obrambena karika francuskog prvaka, standardan je, pogreške je sveo na minimum. Neiskustvo mu je mana, ali Schildenfeld ima još manje iskustva.

Slaven Bilić bar je riješio drugu dvojbu koja ga je mučila: je li lijevi obrambeni bok Ivan Strinić ili Danijel Pranjić? Obojica su slični igrači, više ih zanima napad nego obrana.

Strinić na iskušenje

No, hajdukovac je otpočetka bio u prednosti, a kako je u srijedu izdržao trening i prošao test, Strinić je mnogo bliže udarnoj postavi. Možda je i dobro da je tako ispalo jer Pranjić na lijevom boku nije igrao u reprezentaciji još od Engleske u Zagrebu, kad je Theo Walcott bio nezadrživ. Ni u Bayernu ne igra na toj poziciji, pa je čak i logično da je prvo rješenje Strinić.

 

– Olićeva neefikasnost nije njegov, nego Bayernov problem, jer ne zabijaju ni Klose i Gomez! Statistika, istina, upozorava, bilo bi bolje da su došli ovdje sa pet-šest golova postignutih u klubovima, samopouzdanje bi im bilo veće. Ali, ne sumnjam u naše napadače – dodao je Bilić.

Ključne riječi

Komentara 8

DH
dalibor.hren
20:41 06.10.2010.

Usporedba Kranjčar - Roben: mala razlika 4 sekunde na sto metara

SA
santos008
22:14 06.10.2010.

Pranjic je rodeni ,vezni igrac.Staviti ga na lijevog branica ,moj Bilicu,je isto da diplomiranogarhitektu stavis za sefa racunovodstva.

VO
vojvo
01:39 07.10.2010.

bilo bi najbolje da je taj strinić ozljeđen , jer bojim se da je on najslabija karika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije