Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA, 1/4 F, UZVRATI

\"Senatori\" Chelsea nakon produžetaka izbacili Napoli!

Real Madrid (1)
Foto: Pixsell
1/10
14.03.2012.
u 22:37

Nakon 90 minuta, u Londonu je bilo 3:1 za Chelsea, a u produžecima je četvrti gol za englesku momčad zabio Ivanović / Real se lako u Madridu obračunao sa CSKA, također obijedivši 4:1

Roberto di Matteo euforično je skakao po Drogbi, luđački se grlio s Torresom, Terryjem, Lampardom, Czechom... Zamjenski trener Chelsea nije kontrolirao emocije nakon velebne 4:1 (3:1, 1:0) pobjede protiv Napolija u uzvratu osmine finala Lige prvaka, ostvarene tek nakon polusatnih produžetaka. Nakon regularnih 90 minuta bilo je 3:1 za Chelsea, istim je rezultatom u Napulju slavio i Napoli, pa su se igrali produžeci u kojima je Ivanović zabio za Chelsea! I Real je u Madridu svladao CSKA 4:1, pa su tako Cheleea i Real ušli u četvrtfinale...

Nekad sjajni nogometaš Lazia i Chelsea, Roberto di Matteo, znao je vrlo dobro da bi mu prolaz među osam najboljih mogao još kako učvrstiti poziciju na klupi i sigurno će mu Roman Abramovič dati šansu barem do kraja sezone. Ovo je treća uzastopna pobjeda Chelsea otkad je Di Matteo zamijenio Villasa-Boasa (ali i neusporedivo najvažnija!), novi je trener vratio ovoj momčadi pobjednički mentalitet. Za razliku od Villasa-Boasa vjerovao je \"senatorima\", koji su mu povjerenje uzvratili ostavivši na travnjaku i zadnji atom snage! Zgoditke za Chelsea, uostalom, zabili su najiskusniji i najstariji (Drogba, Terry, Lampard, Ivanović), igrači s kojima je Portugalac \"ratovao\" i smatrao za njih da su \"bivši\". No, kad je bilo najvažnije, pokazali su da još mogu i Di Matteo je pogodio iskazavši im maksimalno povjerenje.

Napoli je odigrao dobro prvo poluvrijeme, kad je u nekoliko navrata opasno prijetio. No, nije zabio gol, pa je sve lagano išlo na stranu Chelsea, koji je poveo 2:0 (47. minuta). Talijani su smanjili krasnim zgoditkom Inlera u 55. minuti, a utakmicu je u produžetke odveo Lampard iz 11-erca u 75. minuti. Napokon, pogodak vrijedan četvrtfinala zabio je Ivanović u 105. minuti...

Chelsea: Cech, Ivanović, Luiz, Terry, Cole, Essien, Ramires, Lampard, Sturridge, Drogba, Mata

Napoli: De Sanctis, Cannavaro, Campagnaro, Aronica, Maggio, Inler, Gargano, Zuniga, Hamsik, Cavani, Lavezzi

Real je svladao CSKA 4:1, bio je to rutinski odrađen posao, priznao je to i trener Madriđana, Jose Mourinho:

- Odigrali smo zrelu utakmicu. Nije to bilo ništa posebno, ali najvažnije je bilo ući u četvrtfinale - rekao je Mourinho.

Zanimljivo, Mourinho je već sa Chelseaom i Interom pobjeđivao CSKA u Ligi prvaka i potom je osvajao naslov! Osvoji li ga i ove sezone s madridskim Realom, bio bi to povijesni rezultat, jer još ni jedan trener nije uspio s tri različita kluba osvojiti Ligu prvaka!

Bila je ovo 31. pobjeda Reala u zadnjih 35 utakmica u svim natjecanjima, u svakoj je Real zabio barem jedan gol! Rusima je dva pogotka zabio Ronaldo (55. i 94. minuta), po jednom su strijelci bili Higuain (26.) i Benzema (70.), a prekrasni pogodak za goste, pogodivši rašlje sa 17 metara, zabio je Tošić u 77. minuti.

Karim Benzema u 69. minuti zamijenio je Higuaina i samo nakon 33 sekunde provedene na travnjaku, zabio je pogodak! Bio je to najbrži pogodak igrača koji je ušao kao zamjena ove sezone u Ligi prvaka.

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Kaká, Özil, Cristiano Ronaldo; Higuaín

CSKA: Chepchugov, A. Berezutski, V, Berezutski, Ignashevich, Schennikov, Aldonin, Wernbloom, Tosic, Dzagoev, Musa, Doumbia.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije