Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAŠNJENJE CRNOGORACA

Savićević: Kranjčar nije ispunjavao obveze kao prije

zlatko kranjčar (1)
Slavko Midžor/Pixsell
08.09.2011.
u 20:07

Osim loših rezultata u posljednje vrijeme, kao glavni razlog smjene Zlatka Kranjčara čelni ljudi u crnogorskom Savezu navode da hrvatski stručnjak nije poštovao obveze i određeni kodeks ponašanja

Iz crnogorskog Nogometnog saveza stiglo je objašnjenje o otkazu koji je uručen Zlatku Kranjčaru na mjestu izbornika. Predsjednik Dejan Savićević kao glavni razlog, osim rezultata u posljednje vrijeme, navodi kako je riječ o tome da hrvatski stručnjak nije poštovao obveze i određeni kodeks ponašanja.

Tajnik saveza Momir Đurđevac prvi je iznio stav.

– Do kraja kvalifikacija ostala su još dva kola i pozicija naše reprezentacije više nije tako ugodna kao prije, pogotovo prije mečeva s Bugarskom i Walesom. Od selekcije koju su mnogi vidjeli kao sigurnog putnika za Euro, najbolju drugoplasiranu selekciju ili, u najmanju ruku, sudionika baraža, s dva posljednja rezultata došli smo u situaciju da u završne utakmice kvalifikacija ulazimo s dosta neizvjesnosti. Analizirajući razloge zbog čega smo tu gdje jesmo, IO je zaključio da je odgovornost izbornika Zlatka Kranjčara najveća, pogotovo na dvije posljednje utakmice, i jednoglasno donio odluku da se on razriješi dužnosti. Odluka nije laka, međutim, IO je smatrao da je zbog niza razloga ovo jedino moguće i ispravno rješenje u ovom trenutku – rekao je Đurđevac.

 Na tu priču nadovezao se i predsjednik Saveza Dejan Savićević.

– Sigurno da meni kao predsjedniku i čovjeku koji je doveo Zlatka Kranjčara za izbornika nije bilo baš ugodno podržati ideju o njegovoj smjeni. Njegov odnos prema obvezama u ovoj godini, od veljače, nije bio onakav kakav je bio prošle godine. Moram reći da je dosta problema bilo i prošle godine, ali zbog uspjeha reprezentacije, mi smo te stvari gurali pod tepih. U ovoj godini Zlatko Kranjčar više nije bio onaj od prošle godine. Naše nezadovoljstvo njegovim obavljanjem posla počelo je u veljači, kada on nije odgovarao zahtjevima koje je morao odraditi. Sve je to kulminiralo nakon dvije posljednje utakmice. Od jedne reprezentacije koja je praktički bila već osigurala drugu poziciju i bila veliki kandidat da bude najbolja druga, došli smo do toga da više ne ovisimo o sebi nego i o drugim rezultatima. Ta posljednja utakmica u Švicarskoj odlučivat će o svemu onome što smo radili prethodnih godinu i pol. Nismo trebali ni smjeli doći u ovu situaciju. Kranjčarova smjena je u tom pravcu, da vidimo možemo li išta spasiti i da se domognemo doigravanja  – rekao je Savićević.

Komentara 26

MC
mr.col1
20:27 09.09.2011.

pa senzacija je da je crna gora sve do sad na 2mjestu!.zemlja koja u grupi najgore igrace ima sve do 7kola druga!!

BU
budisvoj
22:24 08.09.2011.

Cico je danas umro za Crnogorce!.A za istinske hrvatske domoljube on je sahranjen davno,posebno za one koji su ratovali protiv crnogoraca i četnika. Cico odj*** iz Hrvatske!.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:38 09.09.2011.

Tako je to kad nekog pamet \"prebaci\", sumnjam da ce Crnogorci vidjeti koje prvenstvno skoro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije