Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Sanchez i Messi za četvrtfinale, Ćorluka asistent Kadlecu

corluka
NPH/Pixsell
14.02.2012.
u 22:41

Odigrane su prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Barcelona je slavila u gostima kod Bayera 3:1, a Lyon je kod kuće pobijedio APOEL 1:0.

Nogometaši Barcelone čvrsto su zakoračili u četvrtfinale Lige prvaka 3:1 (1:0) pobjedom protiv Bayera u Leverkusenu u prvom dvoboju osmine finala. Zvijezda utakmice bio je Čileanac Alexis Sanchez, koji je postigao prva dva pogotka za Barcu, njemu je uz rame bio Leo Messi, koji je zabio treći gol, a jednom je i asistirao Sanchezu. Naš reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je dobrih 90 minuta u majici Leverkusena. Nije u obrani imao previše problema na desnom boku s Adrianom, potom ni s Pedrom, a zablistao je u 52. minuti – prošao je po desnome boku, uspio je centrirati kraj Abidala, a to je Ćorlukino ubacivanje Kadlec udarcem glavom pretvorio u izjednačujući pogodak! Minutu nakon tog pogotka, Ćorluka je dobio žuti karton zbog prekršaja na Adrianu...

Posvemašnja dominacija Barcelone i kukavička igra domaćina, koji ni jednom nije prešao centar, obilježili su prvih 45 minuta. No, Barca nije lako dolazila do šansi, teško je bilo probiti te obrambene rovove. I tek četiri minute prije isteka prvoga dijela, Messi je u prazan prostor gurnuo Sancheza, koji je izbio sam ispred vratara Lena i zatresao mrežu. Valjda su u svlačionici trener i igrači Leverkusena shvatili da ih onakva obranaška igra iz prvog dijela gura u sve dublji ponor, pa su u nastavku krenuli žestoko! I već u 52. minuti stiglo je već opisano izjednačenje, no ta je nada trajala vrlo kratko, samo 180 sekundi. U 55. minuti, naime, Fabregas je krasno dodao loptu Sanchezu, a Čileanac se "otresao" Friedricha, zaobišao je Lena i zabio za novo vodstvo gostiju. Iako je Barca držala sve niti igre i stvarala šanse (Mesi, Sanchez), imao je i domaćin svoje zgode.

Najljepšu je propustio Castro u 64. minuti, kad je uzdrmao vratnicu s desetak metara iskosa (vratar Valdes je vršcima prstiju dirao tu loptu!), a samo dvije minute nakon što je ušao u igru, Kiessling je u 79. minuti dobro tukao glavom, a Valdes je obranio i tu loptu. I Messi je nakon krasnog solo prodora u 72. minuti uzdrmao vratnicu, a sve je u BayAreni bilo riješeno dvije minute prije kraja. Messi je oduzeo loptu na centru, dodao ju je Daniju Alvesu koji je bio na rubu zaleđa, no zastavica je ostala spuštena. Brazilac je povukao loptu, potom ju je s desne strane vratio u sredinu 16-erca, gdje je već bio Messi i zabio je za 3:1, za Barcin miran san i proboj u četvrtfinale, uzvrat na Nou Campu bit će samo formalnost.

U drugoj utakmici, Lyon je na Gerlandu svladao Apoel iz Nicosije 1:0 pogotkom Lacazettea u 58. minuti. Lyon je bio uvjerljivo bolji, u 80. minuti omjer udaraca na gol bio je čak 18:0 za Francuze, no samo je jedna lopta završila u mreži gostiju. Dejan Lovren zbog ozljede je preskočio i ovu utakmicu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije