Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVLJENI SUIGRAČI I TRENER

Robben: Sjajan je igrač i jako je važan za nas

Ivica Olić
Foto: AFP
1/5
28.04.2010.
u 08:59

Ivica Olić (30) junak je Bayern Münchena i čovjek koji je bavarskom nogometnom gigantu omogućio prvi finale Lige prvaka nakon devet godina.

Od samog početka polufinalnog uzvrata protiv Lyona na Gerlandu (3-0 za Bayern) kada je oduzeo loptu brazilskom braniču Crisu i savršeno poslužio Thomasa Müllera koji je potom promašio “mrtvu priliku”, Olić je dominirao travnjakom, a sjajnu je večer okrunio trima postignutim golovima, desnicom, ljevicom i glavom.

Došao je tako hrvatski reprezentativac do sedam postignutih pogodaka ove sezone u Ligi prvaka. Postigao je jedan manje od vodećeg strijelca Lionela Messija, a čak pet ih je postigao u zadnje četiri utakmice.

- Mislio sam da je moja utakmica protiv Manchester Uniteda bila najbolja, ali ova je bolja. Ne mogu pronaći riječi kojima bih izrazio kako sam sretan. Postići tri gola u ovakvoj utakmici je nevjerojatno – komentirao je Olić koji je doveo Bayern na prag osvajanja petog naslova prvaka Europe u povijesti kluba.

Riječi hvale za neumornog hrvatskog napadača, koji je karijeru započeo prije 14 godina u Marsoniji, imali su trener Louis van Gaal i Olićev nizozemski suigrač Arjen Robben.

- Olić je odigrao fantastičnu utakmicu. Zabio je tri gola i naporno je radio cijelu utakmicu. On je vrlo važan za način na koji mi igramo. Na njega uvijek mogu računati i trener i suigrači - rekao je Van Gaal koji je u karijeri na klupi Ajaxa i nizozemske reprezentacije radio s velikim napadačima poput Ruuda van Nistelrooyja i Patricka Kluiverta. Kluivert ga je impresionirao svojom vještinom i eksplozivnošću, Van Nistelrooy nemilosrdnom egzekucijom, a Olić ga oduševljava radnom etikom.

Upravo je stav prema igri nešto što oduševljava i Arjena Robbena, najboljeg Bayernova strijelca ove sezone (20 golova u svim natjecanjima):

- On je nevjerojatan. Ono što mi se sviđa kod njega jest što daje više od 100 posto u svakoj utakmici. Jednostavno stalno nastavlja trčati i ponekad ga morate zaustaviti. Pun je energije, sjajan je igrač i jako nam je važan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije