Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osim za beogradski sportski list

Regionalna liga sjajna za zemlje bivše YU!

Ivica Osim
Hrvoje Jelavić/Pixsell
13.11.2009.
u 13:15

Ivica Osim, proslavljeni nogometni trener s ovih prostora, govorio je za beogradski Sportski žurnal o regionalnoj ligi zemalja bivše Jugoslavije.

Uvjeren sam da nogometaši Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine po svom talentu spadaju u sam europski vrh. Najbolji primjer smo imali u ovim kvalifikacijama, gdje je još jednom dokazano kako se na ovim prostorima igra zaista sjajan nogomet. Isto tako, mislim da bi zajednička liga dodatno podigla kvalitetu koja je ionako velika i da bi takva liga pomogla apsolutno svakome - počeo je 68-godišnji Osim, koji je vodio Jugoslaviju na Svjetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji.

- U košarci i vaterpolu su takve lige već aktualne. U nogometu bi, mislim, bila od posebnog značaja. Radim jako dugo u inozemstvu i znam kakav je stav svjetskih trenera i menadžera. Apsolutno svatko će reći kako je to podneblje rasadnik talenata. Isto tako, uvjeren sam kako bi kroz neko vrijeme i UEFA prvaka te lige ubacivala u Ligu prvaka, odnosno njezine kvalifikacije.

U svemu Osim ipak vidi dva minusa, ali oba se, po njegovom mišljenju, mogu riješiti. Jedno je osiguranje na utakmicama, a drugo vlasnička struktura klubova.

- Na ovim prostorima su mnogo vremena dobro stajali ljudi koji su "zarađivali" na tuđoj nesreći i bijedi. Bilo je mnogo onih koji su željeli ratove, bol i svađu. No, to je vrijeme prošlo i mislim da će biti sve manje ekscesa, kako u običnom životu, tako i na sportskom planu.

- Rumunjska i Bugarska su napravili iskorak nakon što su odlučili riješiti pitanje vlasništva klubova. Skoro svake godine netko od njihovih klubova nastupa u Ligi prvaka. Ove zemlje također moraju riješiti pitanje tko je gazda, tko daje novce, jer bez čistih računa nema napretka - zaključio je Osim.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar punkufer
punkufer
15:42 13.11.2009.

A o čemu će Bosanac nego o obnovi Jugoslavije, bratstva i jednistva i \"zajedništva\". Taj kao da je prespavao zadnjih 20 godina.

MA
maraton
14:30 13.11.2009.

Ovome fali Jugoslavija.Vidija on da su narodnjaci u modi i sad misli da bi i nogometaši mogli puniti stadione a nije reka triba li doć na stadion sa ili bez rivola.

Avatar Francetic
Francetic
13:54 13.11.2009.

I kaj onda, jedva rjesavaju problem huligana u Hrvatskoj, pa to bi se medjusobno ubijalo kao u starom rimu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije