Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAVNA UZDANICA MAGATHA

Rakitić: Spremniji sam nego ikada

Ivan Rakitić
Reuters
01.05.2010.
u 13:40

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić u jesenskom je dijelu Bundeslige teško dolazio do prilike u svome Schalkeu. Uglavnom je počinjao utakmice s klupe ili je izlazio prije kraja dvoboja.

No, sve se promijenilo u nastavku, postao je jedan od ključnih igrača Felixa Magatha. Štoviše, sve je utakmice u proljetnom dijelu prvenstva odradio od prve do posljednje minute, a treneru je za povjerenja uzvratio sa šest pogodaka i jednom asistencijom.

S obzirom na broj odigranih minuta, ne čudi da je jedno od pitanja, u sklopu razgovora za tiskano izdanje Kickera, bilo i osjeća li se umorno.

- Upravo suprotno, osjećam se spremnijim nego ikada. Na treninzima uvijek idem punim gasom i to mi daje snagu za utakmice - odgovorio je 22-godišnji hrvatski reprezentativac.

*Povećali ste dinamiku rada i smršavjeli?

- Da, između četiri i pet kilograma. Rad je težak, ali se zbog toga tjelesno osjećam vrlo dobro.

*Kako je surađivati s trenerom Felixom Magathom?

- Magath ima drugačiji način rada od ostalih trenera s kojima sam radio. Njegov je ton često žestok, ali igrači to shvaćaju ispravno, razumiju da je to u našu korist.

*Magath vas je prebacio na poziciju defenzivnog veznjaka čime je vaša tehnika šuta došla do izražaja.

- Sve mi se posložilo na toj poziciji, a tehnika šuta je prije svega pitanje glave. Magath mi je dao sigurnost, on je prvi trener koji je vidio da mi odgovara povučenija pozicija u veznom redu, a i sâm sam shvatio da je to za mene idealna pozicija.

*Kada ste došli u Schalke u ljeto 2007. godine, suigrač vam je bio Mesut Özil, velika nada njemačkog nogometa, koji je godinu kasnije otišao u Werder jer je osjećao da u klubu vama daju prednost.

- S Özilom sam se odlično slagao na terenu i bilo mi je žao kad je otišao, ali nije to imalo nikakve veze sa mnom.

*Je li postojao problem oko broja deset na dresu koji ste obojica htjeli?

- U tome nije bio nikakav problem. Broj deset za mene nije povezan s pozicijom na terenu. To je jednostavno moj omiljeni broj koji me prati tijekom cijele karijere, od moje osme godine.

*Kad bi došao novi igrač koji bi tražio “desetku”, biste li mu je prepustili?

- Tko god dođe, neće dobiti moj broj. Može odabrati, primjerice, 1+9, kao što je svojedobno Ivan Zamorano u Interu nosio 1+8.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije