Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo on i tri igrača "preživjeli"

Rakitić ostao nakon velike čistke

'Schalke 04\'s Ivan Rakitic jumps for a ball during the German Bundesliga soccer match against Bochum in Gelsenkirchen December 1, 2007.   REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY).  ONLINE CLIENTS MAY USE UP
'INA FASSBENDER'
08.08.2010.
u 09:21

Od naših reprezentativaca klubove su ovog ljeta mijenjali samo napadači, Srna i Modrić bili su na meti, a Pletikosa traži klub

Od svih hrvatskih reprezentativaca samo su trojica ovog ljeta mijenjala klub – sva trojica su napadači: Mandžukić, Eduardo i sada Jelavić. Blizu promjeni kluba bili su kapetan Darijo Srna (iz Šahtara u Chelsea) te naš razigravač Luka Modrić (iz Tottenhama u Chelsea) i vratar Stipe Pletikosa (iz moskovskog Spartaka u Tottenham) koji želi pod hitno naći novi klub kako bi branio i spasio si karijeru.

Većina ih nije imala značajne ponude, primjerice Ivan Rakitić kojeg su prošlog ljeta mediji selili u talijansku ligu.

Rakitić je odlučio ostati u Schalkeu, a zanimljivo je da je jedan od samo četvorice igrača koji su uspjeli preživjeti čistku čeličnog trenera Felixa Magatha. Sport Bild najavljuje da će u Schalkeovu sastavu koji će istrčati u 1. kolu protiv HSV-a biti Elfova jedinica Manuel Neuer (24), branič Benedikt Höwedes (22), Ivan Rakitić (22) i Jefferson Farfan (25), kao jedini koji su startali u početnoj postavi u prošlom prvenstvu – na gostovanju kod Nürnberga. Za Raketu je to velik uspjeh koji bi mu mogao pomutiti samo dolazak reprezentativca BiH Zvjezdana Misimovića (28).

U tom bi slučaju vjerojatno stradao naš veznjak koji se nada da bi ove sezone uz Raula mogao čak i do naslova prvaka Njemačke. Lani su plavi pokleknuli tek u posljednjim kolima.

Magath je u prvoj sezoni u Schalke doveo čak 22 igrača, dvanaestoricu je otpustio. Među 22 doveden je i makedonski Albanac Besart Ibraimi (siječanj 2010.) kojeg Magath nije htio povesti na ljetne pripreme. Razlog? Nije naučio neke njemačke fraze.

Komentara 1

Avatar Topgen
Topgen
11:04 08.08.2010.

Polako , prelazni rok traje do 31/8 ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije