Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubljen u Schalkeu

Raketa: Proigrat ću kod Ladića

'sport...Zagreb...09.11.2009. Hotel Laguna, okupljanje mlade nogometne reprezentacije U21 pred kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na EP protiv Cipra, Andrej Kramaric, Dejan Lovren i Ivan Rakitic,  Ph
'Goran Stanzl/PIXSELL'
09.11.2009.
u 21:54

Trenutačno nisam u najboljem razdoblju karijere, ali tješim se da može biti i gore. Radujem se igranju za Ladićevu selekciju, moj odaziv nikada nije bio sporan, kazao je Ivan Rakitić.

Da je Ivan Rakitić prije dvije godine rekao "da" Švicarcima, a ne Hrvatima, danas bi bio siguran putnik na SP u Južnu Afriku. Za utjehu, ostaju mu kvalifikacije za EP mladih 2011. godine u Danskoj.

Ivan se u ponedjeljak pojavio na okupljanju mladih u "Laguni". Igrač koji je trebao biti europski hit i za kojega su se otimali najveći europski klubovi, upao je u duboku krizu. Neprepoznatljiv i izgubljen u Schalkeu, sa samo sedam nastupa ove sezone, bez cijele utakmice u Bundesligi, s mizernim prosjekom 3,80 (najbolja 1, najlošija 5). Sve glasnije se priča kako će Raketa ove zime na transfer-listu.

Jedan bljesak kod Bilića

– Nisam u najboljem razdoblju karijere, ali tješim se da uvijek može biti i gore. Svašta se događalo u protekle dvije godine. Trudim se i još osjećam da mogu napredovati – kazao je Rakitić, koji je još nedavno govorio da bi rado otišao iz Schalkea ako mu se situacija u klubu ne promijeni.

Ni kod Bilića nije briljirao, iza njega je deset nastupa u kvalifikacijama i samo jedan bljesak, gol Bjelorusima u Zagrebu. Sve ostalo bilo je za zaborav, iako je s prosjekom ocjena 6,15 bio među boljim vatrenima u kvalifikacijama za zaborav. Gdje je nestao Raketa?

Priliku za novi uzlet nudi izbornik mladih Dražen Ladić. Rakitić će biti dio najmoćnijega mladoga stroja posljednjih godina, selekcije jače i od one koju su predvodili Ćorluka, Modrić i Dudu. Uz Rakitića, tu su nositelji Dinamove igre Lovren i Badelj, novi europski hit Ivan Perišić, te premijerligaški dragulj Kalinić. Ladić prvi put ima smrtonosno oružje.

– Radujem se nastupima za mlade. Nikada nije ni bilo sporno da ću se odazvati – zaključio je Rakitić.

Pet godina bez EP-a

Podsjećamo, hrvatska selekcija do 21 godine posljednji put je na EP-u igrala prije pet godina u Njemačkoj, kada su je predvodili Srna i Niko Kranjčar.

Ova generacija privukla je pozornost sjajnom igrom protiv Srbije u Varaždinu, i to bez Lovrena, Rakitića i Kalinića.

– Dižemo se iz utakmice u utakmicu. Stvorili smo sjajno ozračje, veselje je mnogo veće nego na početku ciklusa. Veselim se što svi reprezentativci igraju i kod svih postoji natjecateljska tenzija – kazao je izbornik mladih Dražen Ladić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije