Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Puhovski: Maleš je predstavio Hajduk kao ustaški klub

cicak (1)
Duško Marušić/pixsell
19.05.2011.
u 09:24

Neki smatraju da ga treba amnestirati, neki kako treba dati ostavku. Pročitajte reakcije o slučaju Hrvoja Maleša i ustaške kape.

Slika predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša zaintrigirala je kako hrvatske medije tako i cjelokupnu hrvatsku javnost. Naime, u medijima je procurila njegova fotografija na kojoj je zagrljen s nepoznatom djevojkom i pozira s ustaškom kapom na glavi. Taj slučaj digao je veliku prašinu i svi bi ga najradije odmah najstrože osudili. Hrvoje Maleš šokiran je i zatečen objavljivanjem fotografije, ali priznaje da je autentična te da ne predstavlja njegove stavove. Navodi da je odgajan u kršćanskom duhu i u obitelji koja poštuje ljude drugih nacionalnosti, rase i vjere. Fotografija je stara deset godina i, kako kaže Maleš, radi se samo o mladenačkoj nepromišljenosti te se ispričava svima koje je time uvrijedio.

– Nogometna tijela nemaju temelja za pokretanje postupka protiv Hrvoja Maleša jer ustašku kapu nije nosio na nogometnoj priredbi već tko zna gdje i kad. Taj je slučaj posao za policiju – kaže Josip Brezni, povjerenik prvoligaša.

– Maleš bi trebao dati ostavku iz moralnih razloga, ali i zato što to klasificira Hajduk kao ustaški klub. A to je nemoguće jer iz povijesti znamo da je Hajduk bio komunistički. Maleš ne treba biti gonjen, a naglašavam da moral mora biti stroži od zakona – komentar je Žarka Puhovskog, poznatog borca za ljudska prava.

– Maleš ne može biti kažnjen, ali ne može biti predsjednik Hajduka. Maleš se od tog čina morao ograditi prije, a ne sada – kaže Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora.

– Previše se diglo prašine, osobito jer je riječ o hiru mladenačke ludosti. Ljudi trebaju naučiti opraštati – mišljenje je Vladimira Grudena, uglednog liječnika.

Komentara 28

OB
-obrisani-
09:59 19.05.2011.

Je, je ,odgojen u krscanskom duhu.... Nebi stavio to sranje na glavu da je tako odgojen...Mladjenacki gaf, nepromisljenost... Ma da htio pred curom ispast gedzo,a ono sad *....cina bez pameti..Digli ste se na noge kad je Markovic rekao da hom.nijee mjesto u reprezentaciji,a Malesi nek se ovo oprosti... ?

B2
bordon 2
10:07 19.05.2011.

Malešu ne treba ništa opraštati - jer ništa nije ni napravio. Dok je god crvene zvijezde petokrake - bit će i U. Treba jednako tretirati i jedno i drugo, a o četničkim znakovljima da i ne govorim. A svi znamo da su četalji izjednačeni sa partizanima u Srbiji!!

Avatar Idler 3
Idler 3
13:53 19.05.2011.

Nego ima li gdje Mamićeva slika s kakvom kapicom, recimo on i Bandić s titovkicom na primanju u pionire >;-)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije