Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZANIMLJIVA LIGA?

Primera uskoro bez Barce i Reala?!

Barcelona Real
AFP
30.06.2010.
u 16:11

- Nešto se mora napraviti jer imamo ligu sa 18 klubova i dva velikana koja se bore na naslov - kazao je predsjednik Seville.

Predsjednik Seville Jose Maria del Nido najavio je hipotetsku mogućnost da bi se u budućnosti u Španjolskoj uspostavila nogometna Prva liga bez madridskog Reala i Barcelone! Na takvo je razmišljanje Del Nida navela spoznaja da je u zadnjem prvenstvu prvak Barcelona osvojio čak 99 bodova, tri boda više od Reala. A treća Valencia imala je tek 71 bod, pa Sevilla 60...

- Što sad imamo? Primeru sa 18 klubova i dva velikana u njoj! Naša je odgovornost stvoriti zanimljivu ligu koja se neće svesti na borbu samo dva kluba. Već sam razgovarao s predstavnicima nekih klubova, uskoro ćemo opet razgovarati, a na jednom su sastanku bili Realov predsjednik i Barcelonin dopredsjednik - rekao je Del Nido za “Marcu”.

Na upit nije li to radikalno razmišljanje, Del Nido je odgovorio:

- U odlučivanju će sudjelovati svi klubovi sudionici natjecanja. Odluke, istina, mogu biti i radikalne, međutim vjerujem da ćemo izbjeći tu radikalizaciju, jer bismo onda mogli završiti u slijepoj ulici. Ali, očito je da se nešto mora napraviti - kaže Del Nido, kojem je već dosta borbe “za treće mjesto”.

S takvim se razmišljanjem sigurno slažu i u Valenciji, Deportivu, Atleticu... Ali, problem bi mogli biti i ugovori za TV-prava, koji bi, bez Reala i Barcelone, svakako bili smanjeni. A većina klubova živi upravo od tog novca...

- Novac od TV-prava pokriva 30 posto Sevillina budžeta. Ali, nekim klubovima to predstavlja i 60 posto budžeta - kaže Del Nido.

A što bi se dogodilo s Realom i Barcelonom, gdje bi oni igrali? Na to pitanje Del Nido nije dao ni naznaku odgovora.

Komentara 1

OR
ordinaryhandsome
16:38 30.06.2010.

Nek dođu Barca i Real ovdje.. Ovdje ima dosta \"alata\" za njihovu degradaciju koja vas muči hahahahahaha;)) ps: hm, na neki način je i istina ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije