Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Preminuo jedan od članova Bubsyevih beba

Nogomet
23.12.2009.
u 10:56

Bivši nogometaš Manchester Uniteda Albert Scanlon, član momčadi poznate pod imenom Busbyjeve bebe, preminuo je u 75. godini života.

Scanlon je bio član momčadi pod ravnanjem legendarnog trenera Matta Busbyja i preživio je veliku zrakoplovnu nesreću koja se dogodila 6. veljače 1958. u Münchenu, a u kojoj su život izgubile 23 osobe, među kojima i osmorica igrača Manchester Uniteda.

Scanlon je tada iz nesreće izašao sa slomljenom nogom i frakturom lubanje, ali mu život nije bio ugrožen. Već za sezonu 1958./59. engleski se napadač uspio oporaviti i tada je postigao 16 ligaških pogodaka.

Ukupno je Scanlon u Manchester Unitedu proveo šest godina, od 1954. do 1960., te je u tom razdoblju odigrao 127 utakmica i zabio 35 pogodaka. Kasnije je još branio boje Newcastlea, Lincoln Cityja i Mansfield Towna prije umirovljenja 1966.

- Manchester United izražava najdublju sućut Albertovoj obitelji i prijateljima - stoji u kratkom priopćenju kluba s Old Trafforda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije