Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi diljem Njemačke

Predsjednik K'lauterna spasio dvoje djece od pobješnjelih huligana

dinamo, neredi (1)
Goran Stanzl/Pixsell
01.08.2011.
u 15:48

Burno je bilo na utakmicama prvoga kola njemačkoga Kupa, koje su igrane prošloga vikenda.

A najkrvavije je bilo u Berlinu, gdje je domaći petoligaš Dynamo izgubio od bundesligaša Kaiserslauterna 0:3. Posljednji sučev zvižduk ujedno je bio znak berlinskim huliganima da krenu u obračun s gostujućim navijačima.

Tako se oko 250 navijača Dynama probilo do simpatizera K'lauterna i stalo ih nemilice udarati čime god su stigli. U naletu bijesa nisu birali sredstva, a ni cilj, jer su batine dobila i djeca, žene, stariji... U potpunom kaosu hladne je glave ostao predsjednik Kaiserslauterna koji je pomogao spasiti dvoje djece pred naletom divljaka i zaštitio ih tako što ih je odveo u autobus bundesligaške momčadi.

U neredima je ozlijeđeno 18 policajaca, a privedeno je 27 navijača Dynama. Berlinska policija za sve je okrivila zaštitarsku službu koja je otvorila vrata Dynamovim huliganima i omogućila im da se dokopaju dijela tribine s gostujućim navijačima, a kad je policija htjela intervenirati, vrata su bila zaključana!

Nemirno je bilo i nakon utakmice u Oldenburgu gdje je HSV našega Mladena Petrića prošao u drugo kolo pobjedom 2:1. Neredi su izbili na glavnom željezničkom kolodvoru u Hamburgu, po povratku navijača iz Oldenburga.

Policija je pokušala legitimirati oko 200 HSV-ovih ekstremnijih navijača, kojima se to nije svidjelo pa su krenuli bacati sve što im se našlo pod rukom na policiju. Letjele su boce, baklje, kamenje... Policija je uz pojačanja i suzavce ipak nekako uspjela smiriti huligane, a onda je stigao novi vlak s navijačima pa je došlo do novih sukoba. Epilog nereda bio je 13 ozlijeđenih policajaca, od kojih su dva zadržana u bolnici i svega devet uhićenih. Njemački organi reda ističu da među HSV-ovim navijačima ima oko 400 koji su "zaduženi" za nerede.

Komentara 3

Avatar vaha
vaha
19:55 01.08.2011.

vidis kak vecernjakovci njemacke hulligane smiju nazivat divljacima i huliganima, a nasima tepaju da su borci za pravdu i demokraciju....

Avatar PTB
PTB
18:51 01.08.2011.

Ja sam mislil da ti huligani postoje samo u Hrvatskoj. :o

KN
knin95
21:57 02.08.2011.

@PTB.....Izgleda da ne pratis europski nogomet:-) U Europi se proslih desetljeca cesce ginulo zbog nogometa, nego sto ti mislis:-) Rast nasilja ima velike veze s porastom socijalnih problema u drustvu, iako mnogi ne zele to da prihvate kao cinjenicu! U ovom slucaju, Berlin je grad s najvecim brojem stanovnika u DE. a i sa najvecom nezaposlenoscu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije