Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Joško Svaguša predvodio slavlje

Prava fešta: Split zbog bijelih nije spavao

'hajduk10_ozm_spo_060810'
Foto: ''
1/4
06.08.2010.
u 19:35

Bila je to velika noć Hajdukova predsjednika Joška Svaguše. Trijumf nad bukureštanskim Dinamom posvetio je braniteljima i dao izjavu godine.

– Takav klub ima samo Split, samo Split ima takve navijače, samo Hajduk može imati tako budalastog predsjednika – izazvao je Svaguša simpatije koliko je bio oduševljen uspjehom Hajduka pred 30.000 gledatelja u Poljudu. A potom je počela luda splitska noć. Ili kako netko reče, ta divna splitska noć.

Svaguša je igračima organizirao slavlje na Bačvicama, u kafiću "Versi" pivo je teklo u potocima, točio se pjenušac... Stigao je oko 1 sat ujutro i upitao:

– Gdje su igrači, dogovorili smo se oko jedan?!

Splitski heroji počeli su stizati nekoliko minuta nakon predsjednika. Najprije Maloča, pa potom ostali.

"Ibro, Ibro", orilo se kafićem kada je stigao Senijad Ibričić. Gužva je bila nesnosna, svi su htjeli dotaknuti junake. Došao ih je pozdraviti i Duško Mucalo, svratio je i Jole, a pjesmom je sve zabavljao Milan Terze, neizostavan na svim proslavama bijelih.

"A sada Kalelarga za Danijela Subašića", najavljivao je Terze, a Hajdukov vratar dignuo je ruke u zrak i počeo pjevati. U jednom trenutku Svaguša je naručio pjesmu. Oni oko njega pobojali su se narodnjaka.

A Terze je zapjevao iz svega glasa: "Krafne, kiflići, mafija i lopovi, Joško Svaguša, odlazi iz Hajduka!" U pjesmi ga je pratio sam Svaguša, pjevali su i igrači. Pod Svagušinim dirigiranjem, pjevao je cijeli kafić.

Nije bilo kraja Hajdukovoj sreći, bila je to fešta za pamćenje koja je potrajala sat vremena. Oko dva ujutro igrači su krenuli kući, čekaju ih novi izazovi. Preskočen je Dinamo (B), ali opuštanja ne smije biti. Split je uvijek bio takav, ili voli do krajnjih granica ili mrzi.

– Znao sam da nam Bog mora vratiti, ovo je naša noć. A zatim idemo ispočetka, ovo treba zaboraviti i krenuti dalje – zaključio je Svaguša feštu na Bačvicama.

Stanko Poklepović, još jedan veliki Hajdukov junak, nije došao u "Verse". Ipak je to bila fešta za mlade. Dostojanstveni trener prije ponoći bio je u svom domu i sa suprugom Kitom razgovarao o pobjedi.

– Spavao je dobro, odmah je otišao u klub. Znate Stanka, on bi pričao samo o nogometu – kazala nam je gospođa Kita.

Komentara 5

OB
-obrisani-
19:54 06.08.2010.

moram priznat da pekar svaguša je pravi hajdukovac, od hajduka neželi profit. a što se tiče biranja struke naklon nakon reje sad stanko, riješio se skupih igrača, ugovore velikima smanjio pokazao je odlučnost od kad je na kormilu nikog nijee prodo(važnog) dakle hajduk ima presjednika to želim i dinamo da ih vodi ko dinamo voli

OB
-obrisani-
22:03 06.08.2010.

Prava fešta: Split zbog bijelih nije spavao i posle onih šokova i žalostnog gledanja Slovenije i Srbije na World Cupu na HRT 2 ponovo se u Dalmaciju vratio domoljubni dišpet i nada na bolje..

Avatar sizif
sizif
22:26 06.08.2010.

Slovenski državljanin Milorad Kvesić u Austriji je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina jer je ugušio suprugu nakon što mu je priznala da on nije otac njihove djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije