Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA BILDU

Pranjić osma najlošija kupnja u Bundesligi

Danijel Pranjić
Sanjin Strukić
28.12.2009.
u 15:46

Različite su sudbine zadesile dvojicu hrvatskih nogometnih reprezentativaca u dresu münchenskog Bayerna. Bild je Olića proglasio pojačanjem godine, a Danijela Pranjića jednom od najlošijih kupnji.

Ljetos je 28-godišnji Slavonac stigao u München iz nizozemskog Heerenveena za odštetu od 7,7 milijuna eura, od čega je 700.000 bivšem poslodavcu nadoplatio sam.

Jesenski dio sezone, nažalost, za njega nije prošao na najbolji način. Pogodak u pretposljednjem kolu u pobjedi (5:1) kod Bochuma, kao i asistencija Oliću u istom dvoboju, popravili su i možebitni gori plasman hrvatskog reprezentativca.

- Trebao je hrvatski reprezentativac Bayernu dati snažan zamah u igri na lijevoj strani. Nije dao ništa, tek je pri kraju dao naslutiti određen potencijal. Transfer vrijedan ukupno deset milijuna eura tako se zasad definitivno nije isplatio - stoji u objašnjenju uz Pranjićevo osmo mjesto.

Uvjerljivo je pobjedu u nepopularnom izboru odnio Aleksandr Hleb, koji je ljetos stigao iz Barcelone u Stuttgart na posudbu za dva milijuna eura, te za dodatna četiri milijuna eura plaće.

Zanimljivo je da je među desetoricom odabranih čak sedam igrača (Hleb, Timoščuk, Wichniarek, Podolski, Pranjić, Rozenhal i Pogrebnjak) istočnoeuropskog porijekla.

Bild: Deset najlošijih prošloljetnih pojačanja u Bundesligi:

1. Aleksandr Hleb, Bjelorusija, 28 godina (Barcelona-Stuttgart), jednogodišnja posudba, 2 milijuna eura + plaća 4

2. Anatolij Timoščuk, Ukrajina, 30 (Zenit-Stuttgart), 11 milijuna eura

3. Artur Wichniarek, Poljska, 32 (Arminia-Hertha), 0,7 milijuna eura

4. Lukas Podolski, Njemačka, 24 (Bayern-Köln), 10 milijuna eura

5. Marcelo Moreno, Bolivija, 22 (Šahtar-Werder), jednogodišnja posudba, 2 milijuna eura.

...

8. Danijel Pranjić, Hrvatska, 28 (Heerenveen-Bayern), 7,7 milijuna eura...

Komentara 1

IN
Inspector
10:10 29.12.2009.

To su gluposti, Pranjic nije odigrao odlicnu ali solidnu polusezonu, ali da je osma najlosijia kupnja u Bundesligi nije moguce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije