Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKI SUPERKUP

Pranjić i Olić već su režirali Bayernov prvi trofej

Bayern
AFP
07.08.2010.
u 21:14

Vlasnik dvostruke njemačke krune Bayern došao je do prvog trofeja u sezoni.

Pred 30.000 gledatelja u Augsburgu Van Gaalova momčad osvojila je Superkup pobijedivši Schalke 2:0 pogocima junaka Elfa sa SP-a Thomasa Müllera (75.) i Miroslava Klosea (81.). Ivica Olić i Danijel Pranjić igrali su cijelu utakmicu za Bayern, a imali su važnu ulogu u pobjedi.

Pranjić je u 75. minuti odigrao odličnu dubinsku loptu za Klosea koji je izašao sam pred Neuera i proslijedio samom Mülleru koji je pogodio praznu mrežu. Šest minuta kasnije Olić je u šesnaestercu prošao Escudera i kroz noge Höwedesu dodao Kloseu koji s pet metara pogađa za 2:0.

Ivan Rakitić igrao je svih 90 minuta za Schalke. Zanimljivo, Raketa je jedan od samo četvorice igrača koji su startali u prvoj postavi i jučer i u 1. kolu prošlogodišnjeg prvenstva protiv Nürnberga.

Elfova jedinica Manuel Neuer (24), branič Benedikt Höwedes (22), Ivan Rakitić (22) i Jefferson Farfan (25) preživjeli su čistku čeličnog trenera Felixa Magatha. Za Raketu je to velik uspjeh koji bi mu ipak mogao pomutiti dolazak reprezentativca BiH Misimovića (28). U tom bi slučaju vjerojatno stradao naš veznjak koji se nada da bi ove sezone uz Raula mogao čak i do naslova prvaka Njemačke.

Magath je u prvoj sezoni u Schalke doveo čak 22 igrača, dvanaestoricu je otpustio. Među 22 doveden je i makedonski Albanac Besart Ibraimi (siječanj 2010.) kojeg Magath nije htio povesti na ljetne pripreme. Razlog? Nije naučio neke njemačke fraze. (mm/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije