Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez lažne skromnosti

Pranjić: Očekujem da ću startati protiv Izraela, pa igram u Bayernu

Reprezentacija (1)
Igor Kralj/Pixsell
07.10.2010.
u 16:39

- Ola i ja igramo u jednom od najboljih europskih klubova, normalno da očekujem da ću startati - kazao je Pranjić.

Vedran Runje upravo je u Tel Avivu prije četiri godine debitirao kod Slavena Bilića. Bilo je to pravo vatreno krštenje. Tri puta je, nijednom direktnom krivicom, vadio loptu iz mreže, no pobjeda je ipak otišla u ruke kockastih (4:3).

Svaka je ključna

- Sjećam se te utakmice i evo, još nisam napustio položaj. Tada nam je osnovno bilo pobijediti, no i ova je utakmica jednako bitna. Kontekst nije promijenjen - treba osvojiti bodove. Najbolje bi bila sva tri, no jednako nam je bitno ne izgubiti - započeo je uvijek dobro raspoloženi Sinjanin.

Iako kroz šalu, ne bježi od važnosti susreta. Pobjeda bi gotovo sigurno značila Euro.

- Ma i protiv Grčke nam je bilo ključno, kad smo išli u Latviju bilo je ''ajme samo da je dobiti''. Svaka je utakmica bitna zato jer je - sljedeća. Izraelci imaju zanimljive rezultate, no to nas ne treba okupirati. I kad bi ih dobili, nema garancije da smo prošli... Ne trebamo pred sebe stavljati pitanja ''što ako...'', nego ići korak po korak.

I Danijel Pranjić oprezno je govorio Fernandezovoj momčadi.

- Bit će to teška utakmica, ali vjerujem puno lakša nego protiv Grčke. Izraelci će otvorenije, napadati, što nam odgovara jer će biti više prostora za našu kombinatornu igru. Kako ćemo se snaći, to je na nama. Idemo na pobjedu, a vidjet ćemo kako će se sve završiti... - rekao je Pranja.

A u 'Obećanoj zemlji', osim velikog policijskog osiguranja, dočekat će ih i puno više Celzijuseva nego što očitavaju termometri u Hrvatskoj, odnosno, Sloveniji. Za dan utakmice predviđa se kiša u prvom dijelu dana, uz kasnije razvedravanje, i večernja temperatura od oko 24 stupnja.

- Kad promjeniš klimu, treba ti neko vrijeme da se prilagodiš. Ne treba tražiti isprike, ali moglo bi biti problema s tim - kazao je Pranjić.

Jedan 'problem' manje imat će Runje. Na stadionu Ramat Gan neće istrčati Yossi Benayoun, ponajbolji protivnički igrač. Dok Eduardo smatra kako neigranje Chelseajevog veznjaka nije prednost jer neće znati na koga paziti, vratar mu oponira.

- Ako im je on najbolji igrač, a ne igra, to može biti samo plus. No, ponavljam, trebamo se koncentrirati na sebe, a i toj nekoj 'nesreći' koja nas prati treba stati na rep - rekao je Runje, a i Pranjić ga podržao:

Van Gaal nas nije kaznio

- Svi naši protivnici znaju kako igra Robben, ne može ih iznenaditi, no opet smo bolja momčad kad je on na terenu - pojasnio je Pranjić.

Ne krije da se vidi u udarnoj Bilićevoj postavi.

- Ola i ja igramo u jednom od najboljih europskih klubova, normalno da očekujem da ću startati.

A Bayernu ove sezone ne cvatu ruže. Bavarci su tek 12. na ljestvici s dvije pobjede, dva poraza i tri remija.

- I u porazimo smo bili najbolja momčad, imali više šutova na gol, veći posjed lopte, ali jednostavno nismo efikasni. Najveći smo njemački klub i čim nismo prvi to je kriza - rekao je Pranjić i pojasnio da Van Gaalov režim ipak nije takva tortura kako se pisalo:

- Nije ni bila situacija da odemo na Oktoberfest. Trener je najavio trening koji je bio po normalnom rasporedu, ali oni igrači koji su se prijavili za reprezentaciju bili su slobodni tako da ni ja, ni pola igrača nije bilo na tom treningu. Nije se radilo ni o kakvoj kazni - istakno je Pranjić i dodao kako ne vjeruje da će mu se loši dani u klubu odraziti na igru za reprezentaciju.

A Slaven Bilić i Aljoša Asanović na kratko su napustili bazu u Čatežu kako bi u Varaždinu prisustvovali sprovodu brata Marijana Mrmića. U 16.00 održao se zakazani trening, a u petak u 8.30 kreću na Pleso.

Komentara 23

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:32 08.10.2010.

Pranjic moze na lijevog beka protiv Izraela. Ne moze protiv Engleske i napadackijih ekipa.

M2
maestro-25
21:26 07.10.2010.

Santos - hvala sto si me tako nasmijao! :-) Mozda moze Pranjic i na Olicevu poziciju a ovaj na lijevi bok... Treba isprobati - nikada neznas. Kako je poslo, mozda i nekoga iz foruma stavi na tu poziciju...

UN
Universo
19:33 07.10.2010.

Vrsaljko ne igra jer mlada repka igra odlučujuću tekmu s Španjolcima.Da nema te tekme u staru repku bi bili pozvani i Vrsaljko i badelj i kalinić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije