Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona snova

Pranjić je želio otići iz Bayerna, ali s Van Gaalom sada lovi euronaslov

'Bayern Munich\'s Croatian defender Danijel Pranjic (R) and Olympique Lyonnais\' Brazilian midfielder Ederson vie for the ball during the first leg UEFA Champions League semi-final football match FC B
'TORSTEN SILZ'
22.04.2010.
u 18:58

Bio je kraj siječnja, Ivica Olić uživao je puno povjerenje Louisa van Gaala, a Danijel Pranjić bio je negdje u münchenskom ledu.

U trenucima kada je Olić primao nagradu za nogometaša godine u tradicionalnom izboru Večernjeg lista, Pranju nismo vidjeli. Bio je tužan, nesretan, razmišljao je da već na kraju ove sezone napusti Bayern.

 Nijemci: Hvala, Danijel!

Čudno je bilo to Pranjićevo razmišljanje, jer ipak je Bayern velik i moćan klub, a i na krilima ima svjetske klase Riberyja i Robbena. Uz to, i vrijeme prilagodbe je neophodno. Ljutio se tada taj dečko iz Našica na nizozemskog stratega, no Louis van Gaal imao je plan. Znao je da ga velikani guše, te ga stavio na poziciju zadnjeg veznog. Dobro, pomogli su Van Bommelovi kartoni i ozljede, ali Pranjić je pobijedio Timošuka, specijalista za poziciju zadnjeg veznog.

– Protiv Manchester Uniteda igrao je Pranjić vrhunski, u igri protiv Lyona bio je jako dojmljiv. Pranjićeva je motorika sjajna, to je neophodno u današnjem nogometu – zaključuje Robert Prosinečki.

Znači li to da bi Pranjić mogao igrati za reprezentaciju zadnjeg veznog?

– Pa, Bayern je najviša nogometna razina, tako da nema nikakve dvojbe. No, mi smo u reprezentaciji dobro pokriveni na toj poziciji. Ali Pranjićeva polivalentnost za njega je veliki plus.

Iako od preostala četiri polufinalista Lige prvaka navija za Barcelonu, Žuti bi volio da Olić i Pranjić osvoje krunu.

– To su iznimno pošteni nogometaši i ljudi i naravno da bismo se svi s njima veselili – zaključio je Prosinečki.

Posebno je dobre ocjene za igru protiv Lyona dobio Danijel Pranjić, čiji je nastup većinom ocijenjen vrlo dobrom ocjenom (2). Pri zamjeni je čak i službeni spiker, što baš i nije uobičajeno, Pranjićev izlazak ispratio riječima "Hvala, Danijel". 

Običan kućni tip

Pranjića sam upoznao prateći hrvatsku reprezentaciju i doista se uvjerio da je riječ o marljivom, samozatajnom, poštenom i pristojnom dečku. A da vjeruje u sebe, da je želio napredovati i da se ne boji veličine Bayerna pokazao je prošlog ljeta. Naime, njegov tadašnji klub Heerenveen nije ga želio pustiti, Bayern nije želio platiti više od pet milijuna eura odštete. Danijel je iz svoga sefa izvadio 700 tisuća eura i došao je u München.

Pranjić je u braku s Hrvaticom Vlatkom, s kojom provodi svaki slobodan trenutak, iznimno joj je privržen. Ne voli izlaske i zapravo je sasvim običan kućni tip. Kojega Robben-tours i Van Gaal vode prema europskoj kruni.

Komentara 5

XY
xyxyxy
21:06 22.04.2010.

Najveća Mamićeva pogreška u inače spektakularnim transferima. Bravo Pranjiću, sve bolje i bolje partije...

Avatar Topgen
Topgen
23:20 22.04.2010.

Novinar , zadnju tekmu za Bayern Pranjic je igrao ... u sredini i TO iznenadjuje.

KA
karambita
08:55 23.04.2010.

Pranjic je bolji nogometas od Van Boomela. Treba mu trener dati vise sanse za igranje. Najveci zajeb Bayerna je kupnjka Marija Gomeza. Strpali su brdo novca u nista, cist promasaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije