Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika četvorka

Poziv Prosinečkom možda je i prvi Zvezdin korak prema regionalnoj ligi

\'sport croatia-partizan snimio robert belosevic\'
VL
09.12.2010.
u 14:34

Zvezda je slično krenula i s košarkom, nakon dovođenja Zmage Sagadina povela je srbijanske klubove prema regionalnoj ligi, možda te ideje sad imaju nogometaši

Raspadom bivše države raspala se i nekadašnja velika četvorka, u kojoj je baš Crvena zvezda bila daleko najuspješnija, kao što je i Hajduk u to vrijeme bio uspješniji od Dinama. Da se pogrešno ne shvati, ne žalimo za raspadom ni te države ni tog kvarteta.

Hrvatska gleda borbu Dinama i Hajduka, no u zadnjih pet godina to je jednosmjerna ulica, plavi su postali apsolutno dominantni. Uostalom, i stalno igraju u skupinama europskih kupova, Hajduku je ostala tek nada na početku svake sezone da će baš te godine prestići Dinamo. I tako godinu za godinom. Tako je i Zvezda izgubila primat u Srbiji, danas uvjerljivo gleda u leđa Partizanu.

Koliko će Prosinečki promijeniti tu situaciju u Srbiji, tek će se vidjeti. No, to su njihove borbe, daleko od središta hrvatske pozornosti. Ipak, jednu mogućnost ne treba odbaciti. Naime, nije nemoguće da je ovaj Zvezdin potez prvi korak ka regionalnoj ligi. Za podsjetnik, na sličan je način Crvena zvezda povela srbijanske košarkaške klubove u regionalnu ligu. U svoje je redove dovela Zmagu Sagadina, Slovenca koji je tako zacijelo olakšao prihvaćanje regionalne lige na prostoru bivše države.

Robert Prosinečki veliko je ime, igrač koji je igrao u Dinamu i Zvezdi, Realu i Barceloni. I ne treba čuditi ako na Marakani Robija vide kao prvi korak prema regionalnoj ligi. Za koju, smatramo, nije ni približno vrijeme, bolje da se bavimo svojom ligom.

Komentara 9

RA
ramon83
16:00 09.12.2010.

regionalna liga? mozda sa madjarskom, slovenijom ili slovackom. ali ne sa srbijom ili bosnom, to bih u nogometu stvorilo previse problema (huliganizam, namjestaljke, itd...). ako srbi hoce RL, tu su bugarska ili rumunija, pa nek sa njima prave \"velike cetvorke\" (levski, cska sofija; ili cluj, steua, rapid, dinamo bukarest)

SA
santorini31
16:14 09.12.2010.

Mozda bi bilo huliganstva i namestaljki ali bi bili puni stadioni.Pa zar huliganstva i namestaljki nema u jacim evropskim ligama?? A ta liga sa Madjarima i Slovacima bi vam bila jaka ko zemlja..hehehe

SA
santorini31
15:47 09.12.2010.

nista gluplje nisam procitao..autor kao ne zali za velikom cetvorkom a ovamo kao priziva Regionalnu ligu preko Prosineckog..U Srbiji to nikad niko nije spomenuo..S druge strane autor kuka i zali se na losu hrvatsku ligu i dugogodisnju dominaciju Dinama a ovamo na kraju kaze da \"nije vreme\"za Regional.ligu..Ili je autor vatreni navijac Hajduka ili teska budala..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije