Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijateljskE utakmicE

Poraz Srbije i BiH, pobjeda Španjolske

Nogomet
AFP
29.05.2010.
u 21:02

Nogometna reprezentacija Novog Zelanda pobijedila je Srbiju s 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u austrijskom Klagenfurtu pred 14.000 gledatelja.

Bio je to dvoboj dva sudionika skorašnjeg Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a za iznenađujući rezultat pobrinuo se napadač Novog Zelanda Shane Smeltz pogotkom u 23. minuti dvoboja.

Srbija je igrala bez Dejana Stankovića, Miloša Krasića, Milana Jovanovića i Branislava Ivanovića. Izabranici izbornika Radomira Antića bili su, očekivano, opasniji suparnik, ali nisu iskoristili niti jednu od nekoliko prilika.

Aktualni prvak Europe i jedan od najvećih favorita na Mundijalu, reprezentacija Španjolske, teško je u pripremnom dvoboju također u Austriji, ali u Innsbrucku, pobijedila Saudijsku Arabiju s 3:2, i to zahvaljući pogotku igrača koji je ušao s klupe, Fernanda Llorentea u 92. minuti.

Saudijska Arabija povela je golom Osame Hawsawija glavom u 16. minuti. Izjednačio je David Villa glavom u 30. minuti, postigavši tako svoj 37. pogodak u dresu ''furije'', a pogodak za vodstvo Španjolske iz daljine je zabio Xabi Alonso. No, Sultan Al-Numare je pogotkom u 74. minuti poravnao na 2:2, i taj rezultat je stajao sve do sudačke nadoknade i gola Llorentea.

Nogometna reprezentacije Švedske, bez kapetana Zlatana Ibrahimovića, pobijedila je Bosnu i Hercegovinu s 4:2 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Solni.

Domaćini su poveli u 44. minuti kada je Asmira Begovića matirao PSV-ov napadač Ola Toivonen.

U nastavku se igra rasplamsala, već u drugoj minuti drugog poluvremena izjednačio je Hoffenheimov veznjak Sejad Salihović pogotkom iz slobodnog udarca.

No, potom je na scenu stupio branič Blackburna Martin Olsson i s dva pogotka, u 68. i 82. minuti, doveo Skandinavce na prag pobjede. U sudačkoj nadoknadi je najprije na 3:2 smanjio napadač Šibenika Ermin Zec, ali samo minutu kasnije je Marcus Berg postavio konačnih 4:2.

Prijateljske utakmice:

Švedska – BiH 4:2 (Toivonen 44, Olsson 68, 82, Berg 90 / Salihović 47, Zec 90)

Poljska – Finska 0-0

Ukrajina – Rumunjska 3-2 (Alijev 15, Konopljanka 75, Tamas 78 - autogol / Tamas 54, Niculae 63)

Prijateljske utakmice:

Novi Zeland – Srbija 1:0

Španjolska – Saudijska Arabija 3:2

Komentara 7

JU
juma
23:09 29.05.2010.

Posteno bi bilo srbe izbaciti i nama kao najbolje rangiranoj reprezentaciji prepustiti upraznjeno mjesto. Vec su se poceli sramotiti i nedorasli su natjecanju kao sto je SP.

OB
-obrisani-
23:57 29.05.2010.

Ma mene najviše zanima kako su odigrali vatreni i u kojoj to grupi na World Cupu igraju..Ne mogu jih nikako nači i mora da igraju u grupi \"Sakriveni\"

OB
-obrisani-
22:54 29.05.2010.

vidimo se u africi... a da vi ostajete pored tv-a...hahahahahhahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije