Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Poll: Bit će kontroverzi na SP-u, uvedite videozapise

Graham Poll
Reuters
03.12.2009.
u 11:45

Graham Poll, bivši premierligaški sudac, a danas kolumnist tiražnog Daily Maila, osvrnuo se na uporabu tehnologije u nogometnim utakmicama.

Sudac je to koji će ostati zapamćen po rijetko viđenom gafu u kojem je propustio isključiti hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića nakon dva dodijeljena žuta kartona tijekom utakmice protiv Australije na Svjetskom prvenstvu 2006. godine. Kasnije ga je ipak isključio, ali tek kada mu je pokazao i treći žuti karton.

Piše Poll kako se slaže s odlukom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koja je odlučila ne koristiti dodatna dva suca za vrijeme utakmica Svjetskog prvenstva, budući da se eksperiment u Europa ligi ne pokazuje uspješnim.

- Jedino dugoročno korisno rješenje uporaba je video-zapisa, a premda su u FIFA-i rekli da će o tome razmisliti, ne vjerujem da se to može dogoditi dok su na vlastiti u FIFA-i Sepp Blatter i Michel Plattinija u UEFA-i (Europska nogometna federacija).

Poll nadalje upozorava koristeći pritom i primjer iz SP 1998. godine u kojoj je svoju ulogu odigrao aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić:

- Gotovo sigurno će biti kontroverznih odluka na Mundijalu.  SP 2006. zasjenjen je udarcem glavom Zinedinea Zidana u tijelo Marca Materazzija, 2002. je Rivaldo naknadno kažnjen zbog glume tijekom utakmice protiv Turske, a četiri godine prije toga Laurentu Blancu je onemogućeno da predvodi Francuze do pobjede na domaćem terenu nakon očite prevare Slavena Bilića.

- Kada će se sličan potres dogoditi u Južnoafričkoj Republici bučan zahtjev za uporabom videozapisa postat će presudan. Nadam se samo da će  Blatter i FIFA imati hrabrosti na njega i odgovoriti - zaključio je Poll.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
milton
16:17 11.12.2009.

e moj care, nisi ti bio dorastao zadatku, a da bi sudio finale malo morgen, ispred colline. A sada pljuješ protiv Seppa i Michela, kada su te odjebali. Govno sudačko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije