Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamere na stadionu i oko njega

Policija: Više od 2 tisuće policajaca brinut će se za sigurnost

\'21.08.2011., Poljud, Split - Nogometna utakmica 5. kola Prve HNL izmedju NK Hajduk i NK Zagreb. Navijaci na sjevernoj tribini. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
09.09.2011.
u 19:27

Hajdukov stadion cijeli je tjedan pod 24-satnom kontrolom, posebna pozornost usmjerena je na Dinamove navijače koji će biti praćeni iz Zagreba.

Opet stotine tisuća kuna poreznih obveznika uloženih u sigurnost ponovne najave boks-meča "sjevera" i "juga", ponovno dvije tisuće policajaca, specijalaca i zaštitara na Poljudu. Normalnom čovjeku sve zajedno to je nespojivo, ali u zemlji kakva je Hrvatska ništa nije čudno.

Derbi pred 30 tisuća ljudi

Hajduk i Dinamo odigrat će derbi pred trideset tisuća gledatelja, valja se nadati da neće biti nereda, i život će se već od nedjelje nastaviti svojim tijekom. Netko žalostan, netko sretan... Uopće nema dvojbi da je derbi-utakmica najvećeg mogućeg rizika, utakmicama se u najgorem mogućem trenutku vraćaju Bad Blue Boysi. Trinaest mjeseci nije ih bilo, a njihov povratak u "kavez" diže potrebu za sigurnošću derbija na još veću potenciju. Svega toga svjesna je i policija, koja je napravila osiguranje kao nikada do sada u povijesti susreta Hajduka i Dinama.

Krenimo redom, o sigurnosti na stadionu i oko njega brinut će se više od 900 policajaca, a velik je broj onih u civilu koji će biti među publikom, u kafićima, praktički po cijelom gradu.

To je policijska najava, a u stvarnosti više od dvije tisuće policajaca iz svih krajeva Hrvatske brinut će se o sigurnosti. I Hajduk je ojačao zaštitarsku službu, bit će više od 500 redara, kao nikada do sada. Policija će, naravno, snimati cijeli stadion, a novost je da su organi reda uveli i kamere koje snimaju i oko Poljuda.

Ispunjeni svi uvjeti

Policijski "big brother" pokrit će cijeli Split ako treba. Sve ovo što policija radi mijenja se iz sata u sat, splitska policija u stalnom je kontaktu s Torcidom, a zagrebačka s BBB-om pa razmjenjuju informacije, grupiraju se.

Usto, Poljud je od ponedjeljka pod 24-satnom policijskom kontrolom. Posebna pozornost bit će usmjerena na Dinamove navijače. Bit će praćeni cijelim putem od Zagreba od Splita, policija će ih od Dugopolja (tamo se će prodavati ulaznice za Boyse) voditi do sektora A u Poljudu. Napravljeni su svi preduvjeti da se izbjegnu neredi.

Ključne riječi

Komentara 17

RB
RH+BIH=moćnadržava
21:38 09.09.2011.

Kao BBB želim da Hajduk pobjedi jer im treba i zaista su bolji i mislim iskreniji navijači. Ali isto tako želim da Hajukovci čestitaju Dinamu na Ligi P.

AS
assssssstttii
20:20 09.09.2011.

Napravljeni su svi preduvjeti da se izbjegnu neredi. .......................................................................................... Pa kaj niste mogli uhititi nogometnu mafiju u tim preduvjetima?

Avatar nekakav
nekakav
20:01 09.09.2011.

normalno da će biti puno gledatelja. 2,000 policajaca u uniformi, 5.000 u civilu. ostatak nebitan. pa tko onda radi nerede?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije