Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb - Hajduk 1:1

Poklepović: Utakmica je požutjela, a umalo je na kraju i pocrvenjela

Stanko Poklepović
Leonard Ninčević/Pixsell
02.04.2010.
u 21:54

Pogotkom Strinića u 52. minuti Hajduk je poveo, a šest minuta prije kraja Ljubojević je materijalizirao znatno bolju igru Zagreba i spasio bod.

Svakome po bod, to je zapravo i realan ishod grčevitog dvoboja Zagreba i Hajduka (1:1, 0:0) u Kranjčevićevoj. Malo je bilo prilika, malo dobrog nogometa, a slabi sudac Alen Gerek podijelio je čak osam žutih kartona i s gostujuće je klupe potjerao trenera vratara Tončija Gabrića. I zato je Hajdukov trener Stanko Poklepović zavapio:

Kulturna muška igra

– Utakmica je požutjela, a umalo je i pocrvenjela!

Aludirao je metaforični "Špaco" na 90 viđenih minuta u kojima se gdjekad i obistinila najava Zagrebova trenera Igora Štimca da će njegovi dečki "igrati na rubu grubosti". No, većinom je to bio korektan dvoboj iako se Poklepoviću neke stvari baš i nisu svidjele...

– Zagovornik sam muške i čvrste igre. Ali, kulturne muške igre. Znam da se oni bore za spas, no sudačka je tolerancija odredila način igre – kaže Poklepović.

Bilo je, istina, i "prljavih" prekršaja, ali prvi je započeo inače neprimjetni Sharbini, u osvetničkom pohodu na Celjaka u 8. minuti! Gerek ga nije kaznio (barem) žutim kartonom i tu je izgubio kriterij...

Zagreb promašivao

– Zamjeram sucu neujednačen kriterij. Nogomet je muška igra, a ovakva igra vraća ljude na stadione – nudio je Štimac tezu s kojom se teško itko može složiti. Osim ako nije zadrti zagrebaš.

Nakon dosadnog prvog dijela iz kojeg izdvajamo tek gredu Černata iz slobodnog udarca sa 22 metra (11. minuta), Hajduk je poveo u 52. minuti nakon krasnog solo-prodora Strinića po lijevom boku. A od 60. minute Zagreb je pritisnuo, stvorio je četiri lijepe zgode, no Vugrinec je uzdrmao vratnicu (76.), a Abdurahimi i Jefthon proslavili su vratara Subašića.

Zagreb je ipak do zasluženog boda stigao šest minuta prije kraja – Ibričićevo je dodavanje presjekao Vugrinec i na 18 metara od vrata zaobišao je istrčalog Subašića. Vratar ga je srušio, Gerek je pustio prednost i sretna pričuva Ljubojević zabio je za 1:1! Subašić je dobio samo žuti karton. Pravila kazuju: ako je puštena prednost i postignut pogodak, nema isključenja! Da se sve zbilo u 16-ercu, bio bi 11-erac i crveni karton Subašiću. Naime, u 16-ercu se prednost ne pušta, 11-erac je najveća prednost...

Komentara 1

OB
-obrisani-
07:58 03.04.2010.

Vidi se da je Hajduk jak jer ovako suvereno uzme jedan bod vanjka kod NK Zagreba..I vidi se da ima sjajne igrače jer su na utakmici bila dva scouta iz Slovenske i Mađarske lige..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije