Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hukanje je kao i zviždanje

Poklepović: Niti su banane rasizam, niti je Ćiro trener

Stanko Poklepović
Nino Strmotić/Pixsell
18.04.2010.
u 13:56

U velikoj je rapsodiji Stanko Poklepović. Igrači ga obožavaju, navijači ga obožavaju... I u nedjeljno jutro, dan nakon pobjede nad Šibenikom, stigao je u Poljud.

- Ne želim biti Blažević, ja sam trener, ali razumijem vaš posao i kada je dan odmora, po Bogu određen, ipak sam došao jer razumijem vaš posao - otvorio je Poklepović razgovor.

Još jednom je pohvalio Ibričića koji riješava utakmice kada Hajduku ide i dobro i slabo.

- Napravili smo pomak na ljestvici, ali još ništa nije otkriveno uoči novih utakmica protiv Šibenika. Ako to uspješno apsloviramo, onda smo zaključili sezonu. Bolji smo od Šibenika, i nije čudo što smo pobjedili. Mislim na utakmicu u Šibeniku - rekao je Poklepović.

Televizijske kamere otkrile su detalj kako Poklepović svojim igračima, nakon vodstva od 1:0, viče “izađite vani”, a reakcija je izostala.

- Jedini Skoko koji je pametan, kojemu sam dao zadatak. Ali, on nema agresivnost, ja sam, dok sam bio igrač, bio trener na terenu. Ja sam se rodio takav, nisam bio voditelj, vojskovođa, nego čovjek koji je znao. Moj imperativ je biti na protivničkoj polovici. Onaj prvi grozd mora napadati loptu. A mi se vratimo, jer u zadnjoj liniji imamo igrače bez velikog iskustva. Maloča i Buljat su dobri igrači, ali bez iskustva. Zadovoljavaju kriterije igre, ali ne one vođenja. A iz zadnje linije se vodi igra. Evo, jedan Vulić postao je zreo u 26. godini. Prije je bio lijevi bek, centar, a ja sam mu rekao da će biti najbolji libero u Europi. Što se kasnije i dogodilo, kad je postao zreo. A ja sam bio zreo s 15 godina. Evo vam primjer Tičinovića. Tri je godine ovdje, pravi je igrač, a nije došao do standardnosti. Netko je kriv za to - kaže Poklepović.

Zapalio se Poklepović, krv je provrila, došao je na vidjelo njegov osebujni temperament. Pa, je počeo pričati o kaznama, o ovom, o onom, izbacio je i pokoju psovku. Nije bilo baš primjereno, kasnije se, shvativši da je pretjerao, i ispričao, .

- Ne pišete zašto je Hajduk kažnjen sa 110 tisuća kuna. to je petnaest plaća. Za šta, za banane? Je li to u nekom zakonu piše da banana asocira na crnce. Ili zašto je Španjić kažnjen s četiri utakmice? Odmah sam zvao Markovića i Srebrića. Ovo ne govorim kao klupski djelatnik, već kao trener. Tvrdim da je hukanje kao i zviždanje, tako ja mislim - govorio je uspaljeni Poklepović.

Nije pomoglo ni objašnjenje klupskog glasnogovornika da je Hajduk recidivist, da je Španjić dva puta bio isključen kao trener juniora.

A zanimljivo jutro zaključio je kako je i počeo - Ćirom Blaževićem. Pokušao je objasniti zašto ga je spomenuo.

Ja sam trener, a Ćiro? Ima titulu iz 1982. i ništa više!

- Jeste vidjeli kako sam se naklonio publici. Tako je bilo i kad sam bio u Iranu. Zvali su me da se javim, morao sam se dignuti s klupe. Nisam ja to običavao, kako to radi Blažević. Nemojte me činiti Blaževićem, pa vi ste njega “sine”, koji prodaje čokolade, svugdje ga ima, napravili... A ja sam trener, nogometni djelatnik. A on? Ima titulu 82’, i ništa više. 98’? Šta je to - zaključio je Poklepović.

Hajduk do prve finalne utakmice Kupa protiv Šibenika ide u izolaciju na Brač. Igračima se to baš ne sviđa, ali njih se ne pita.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
20:52 18.04.2010.

Kad banane nisu rasizam,a hukanje , je kao zvizdanje ,mogli bi i morat cemo Hajduk u svakoj utakmici tako castiti ,od pocetka ,do kraja...Da vidimo sto ce onda reci...Mislim ,da je stari Poklepa tresno negda ,to su posljedice nakon toga.

Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
17:10 18.04.2010.

Ovome se Poklepoviću nešto poremetilo u glavi.Istina je da Čiro nikad nije bio pravi igrač,što i sam tvrdi.Ako misli da Čiro nezna trenerski posao, vjerojatnost je da Poklepović ima Alzehajmera.

Avatar dinameze
dinameze
18:43 18.04.2010.

bravo stankec ak ovi idioti iz jajduka budu imali mozga ti ćeš ostati trener i jajduk bude na proslavi 200 god postojanja u borbi za novu titulu.tak je to kad je neko kratke pameti jer što vrijedi 82;i 98 pa ova naša liga je puno jača a stankec je uspio jajduka sa 7 dovesti do izvrsnog 2 mjesta te preteći velesile svjetskog nogometa(KARLOVAC,CIBALIJU,ŠIBENIK itd).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije