Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NULA PROTIV ŽELJEZNIČARA

Poklepović: Nijedan dio igre nije bio na visini

Hajduk Željezničar
Pixsell
13.02.2010.
u 17:39

Bunio se Hajduk protiv odgode prvenstva za tjedan dana, ali ono što je su Splićani prikazali u prvih 45 minuta rođendanskog dvoboja protiv Željezničara kazivalo je da nisu bili u pravu.

Kako je Hajduk izgledao dobro bi mu došla odgoda od nekih mjesec dana... Stanko Poklepović ipak je sjeo na klupu, vratio se na Poljud nakon sedmanest godina. Bio je to veliki dan za njega, ali igrači mu nisu baš pomogli. Netko će reći da su još u šoku zbog odlaska Edoarda Reje. Može biti, ali ovaj Hajduk je sličio na jesenskog Hajduka. Koji je, da ne zaboravimo, prvi dio prvenstva, zaključio na sedmom mjestu.

Bokovi su naša snaga - govorio je dan prije utakmice Igor Tudor, kojeg je Hajduk poslao da najavi generalku za prvenstvo. Dan poslije Tudor utakmicu nije ni gledao, predsjednik "krafne, kiflići" Joško Svaguša izbacio ga je iz prve momčadi, a bokovi su bili grozni. Kao i ostatak ekipe. Dva mjeseca nije bilo nogometa u Poljudu, publika se zaželjela igre, oko 7 tisuća ih se okupilo. Došlo je i dvjestotinjak navijača Željezničara...

Postojali su svi preduvjeti za dobru predstavu. Jeidno tipovi s travnjaka to nisu shvatili, ostalo je bijednih 0:0. Igrači su ispraćeni gromoglasnim zviždukom. Bila je to utakmica kojom je obilježen 99. rođendan Hajduka.

Osim: Teško je da Hajduk može nešto očekivati

Najprije je izrekao počasti Hajduku što je pozvao Željezničar da uveliča rođendan. A onda je trener gostiju Amar Osim, sin legendarnog trenera Ivice izrekao brutalnu istinu po Hajduk. Naime, stiglo je pitanje kakav mu je dojam ostavio Hajduk, a Osim je bio maksimalno iskren. Razmišljao je desetak sekundi...

- Ima nekakvih mlađih igrača, vidi se da ima nešto u njima, međutim ja ću biti grub i reći da nije slučajno što je Hajduk tu gdje jest. Bez obzira na tradiciju i ime teško je da Hajduk može nešto očekivati. Ako je to sve što imaju. Ne gledam ja to po nama, mi smo bezveze. Ali kad Hajduk usporedim s Dinamom koji je neka referenca u hrvatskom nogometu onda je dosta daleko. I individulano, i fizički i taktički... Ostale ekipe i ne računam, Hajduku je cilj da prestigne Dinamo. Možda su protiv nas imali loš dan, a možda je to to, čini mi se da je to dosta daleko od onog što bi u Hajduku htjeli - kazao je Osim.

Stanko Poklepović poslije 0:0 nije mogao biti zadovoljan. Prisjeo mu je povratak na Hajdukovu klupu.
- Torta za rođendan nije bila dobro smiješana, nije imala slador, nije imala sve ono što nogometna igra treba. Momčad nije imala kombinaciju, bilo je dosta grešaka u dodavanju, u osnovnim kretnjama. Imam informacije da su dosad igrali odlično i da je ovo prva utakmica koja nema izgled. Nedostajalo je sigurnosti u realizaciji dodavanja. Nije bilo centaršuteva s bokova, centralni igrači nisu pokazali onu sposobnost dodavanja da bi se došlo u matnu prigodu, nije bilo tečnosti. Imamo vremena, nema straha. Znam da će nekome izvana sve ovo izgledati loše, kritika je objektivna. Ne možemo se lagati kad znamo da nije bilo dobro. Ne mogu izdvojiti nijednog pojedinca, nijednu situaciju za koju bih mogao reći dobro je bilo... Nije mi bilo lako iz stana doći na sastanak i voditi utakmicu, a nikada ove igrače nisam vodio ni u jednom potezu. No, slažem se da nijedan dio igre nije bio na visini. Nisam zadovoljan kako smo izgledali, ali mogu ga opravdati i na nama je da popravimo dojam - rekao je Poklepović.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
luena
09:57 14.02.2010.

Navijam za Dinamo,...zao mi je Hajduka . Igraci su u mentalnoj blokadi,ne sto je Reja otisao,nego zbog onih koji dirigiraju Hadukom ...Svagusa ,Kerum ,Andabak ma ima ih koliko ti srce zeli od ti profitera...Pametno je Reja napravio,vidio je i spoznaooznao covjek sa kim posla ima...Pravi korak u pravo vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije