Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AEK - HAJDUK 3:1

Poklepović: Naivnost nam je odnijela bod(ove)

AEK - Hajduk (1)
Foto: AFP
1/4
17.09.2010.
u 08:52

Bila je to još jedna utakmica Splićana u Europi nakon koje će ostati žal i priča "mogli smo". A takvih je utakmica u povijesti splitskog kluba koliko vam srce želi.

Godine prolaze, Hajduk slavi stoti rođendan, a stalno se čuje ono "mogli smo". Takva je priča i nakon Atene i poraza u 1. kolu Europske lige od AEK-a. Krajnjih 3:1 (1:1) izgleda uvjerljivo, ali Hajduk je imao svoje prigode kojima je smjer utakmice mogao otići na splitsku stranu.

Odličnih pola sata u prvom poluvremenu, od 15. minute, Splićani nisu uspjeli materijalizirati i kaotične bijele slike drugog poluvremena u kojem je potpuno gospodarila momčad Duška Bajevića bile su sasvim normalna pojava.

 – Bili smo dominantni u prvom dijelu, imali smo dosta prigoda, ali bili smo naivni u realizaciji – rekao je nakon utakmice trener bijelih Stanko Poklepović.

Ibričićeva "panenka"

U prvom dijelu jedina crna točka Hajduka bilo je vodstvo AEK-a. Vejić se sudario s Djjebourom, poskliznuo, a najbolji strijelac AEK-a sjurio se prema Subašiću i probušio ga s dva metra. Pri šutu Djjeboura vratar bijelih je u strahu od siline udarca okrenuo glavu, pa je strijelcu vodećeg pogotka za AEK posao dodatno bio olakšan.

Nakon toga Hajduk je igrao, stvarao prigode, prijetio i promašivao. U jeku tih napada stigla je i najstroža kazna. Diop je srušio Tomasova, a Ibričić u 29. minuti izjednačio, priredio veliko slavlje u Ateni. Opalio je "panenku", Poklepović se umalo nije srušio na klupi, ali lopta je završila u mreži.

– Naivno smo primili prvi gol, šteta što nismo iskoristili još koju prigodu. Da smo poveli, sve bi bilo drukčije, a mi smo se u nastavku povukli. U takvoj igri bilo je samo pitanje kad ćemo primiti drugi gol – kazao je Ibričić.

U nastavku je najprije svoj šou imao slabi nizozemski sudac Bas Nijhuis. Nije dosudio jedanaesterac kada je Strinić srušio Burnsa, ali par sekundi kasnije bez razloga je pokazao na bijelu točku. Samo je on vidio prekršaj Buljata nad Djebbourom.

Subašić je u toj 46. minuti skakao od sreće, postao je heroj jer je obranio jedanaesterac Djjebouru. No, kasnije se prometnuo u tragičara, u 65. minuti lopta mu je, nakon udarca iz daljine, ispala iz ruku, a Liberopoulos je pritrčao i doveo AEK u vodstvo od 2:1. Stalno se ti kiksevi događaju Subašiću, ovo mu je četvrti ove sezone.

Špaco: Zaslužili smo bod

– To je dio nogometne igre. Ma, mi smo mlada momčad, ali mogli smo izvući bolji rezultat. Bili smo naivni u realizaciji vlastitih prigoda, ali još naivniji u situacijama kada smo primali pogotke – kazao je Poklepović.

Strijelac Liberopoulos bio je u zaleđu, Nizozemci su ostali nijemi. Bijeli su drastično oštećeni, praktično pokradeni. U finišu je Argentinac Scocco samo potvrdio AEK-ovu pobjedu.

Ključne riječi

Komentara 49

BL
Bljakonja
23:57 16.09.2010.

Čestitke mom Dinamu...meni nije žao Hajduka...naprotiv! Večeras je večer večernje predivna!!!

OB
-obrisani-
21:24 16.09.2010.

Ja sam mislio da se naš golman repke Sarma upljašio kada mu Donovan upucao onaj gol na World Cupu a kada vidim kako reagia ovaj vaš Subašić onda mi je jasno da hrvatine imate još veče plašljivce koji se boje lopte kada stigne izbliza..

Avatar cluesblues
cluesblues
23:50 16.09.2010.

morali su uzeti bod...prema svemu vidjenom (osim naravno glupih gresaka)....steta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije